24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMărturii ale celor care au apărat orașul Bahmut: E iadul pe pământ

Mărturii ale celor care au apărat orașul Bahmut: E iadul pe pământ

Despre orașul ucrainean Bahmut se spune că este “Iadul pe pământ”, “oraşul în care nu există loc viu” sau “cel mai fierbinte loc din lume”.

Aşa este descris Bahmutul, localitatea din Estul Ucrainei în care se duc cele mai crâncene lupte între trupele ucrainene, care încearcă să îşi apere ţara, şi trupele ruseşti, interesate să acapareze noi teritorii.


Descrierile aparţin unor tineri soldaţi ucraineni care au trăit, teroarea confruntărilor de la Bahmut, care au ieşit de pe linia frontului fiind în prezent la Kramatorsk.


Oraşul Bahmut, aflat la 55 de kilometri Est de Kramatorsk, este considerat cel mai fierbinte punct de pe harta militară a Ucrainei, un simbol al rezistenţei ucrainene în faţa asalturilor Federaţiei Ruse. Localitatea este considerată strategică, rămânerea acesteia sub control ucrainean blocând apropierea trupelor ruse de oraşele Kramatorsk şi Sloviansk.


“Dacă există iad, el este acolo”, spunea lt.col. Yahedka, potrivit agerpres.ro.
““Bakmutul este, în primul rând, o cetate, și am opus și opunem rezistență până la final…” mărturisea subofiţerul Laki.


“Orașul practic nu mai există, este distrus, inamicul atacă constant cartier după cartier, distruge toată infrastructura, populație locală practic nu mai există, …” descrie situaţia locotenentul Oleh Sapig.


“Orice oraș, orășel ori localitate, pentru apărătorii ucraineni este importantă. Cu atât mai mult pentru grăniceri,…” declara lt.col. Ihor Lazogub, ofiţerul de presă al trupelor de grăniceri din Estul Ucrainei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Donald Trump a participat la o slujbă religioasă, alături de persoanele de culoare

În weekend, Donald Trump, împreună cu o serie de republicani, a participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Detroit, cu enoriași de culoare. ...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...

Aurelian Pavelescu și-a anunțat candidatura la președinție

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), Aurelian Pavelescu, şi-a anunţat sâmbătă candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Acesta a arătat că va candida...
Ultima oră
Pe aceeași temă