2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăPoliticăCriza politicăMarius Manole a returnat decorația primită de la Klaus Iohannis

Marius Manole a returnat decorația primită de la Klaus Iohannis

Marius Manole a returnat, luni dimineață, decorația Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, cu care a fost decorat în 216 de președintele Klaus Iohannis. Actorul și-a anunțat decizia duminică, pe pagina sa de Facebook. 

Marius Manole a returnat decorația. „E trist, dar asta e”

Așa cum a anunțat duminică, pe pagina sa de Facebook, actorul Marius Manole a ajuns la Palatul Cotroceni luni, la ora 10.00. El a venit cu două ore înainte de consultările dintre Iohannis și partidele politice. Gestul actorului este unul de protest împotriva alianței PNL cu PSD sub cu binecuvântarea președintelui. 

„Am făcut acest gest pentru că mie mi se pare incredibil că după atâția ani de stat în Piața Victoriei, după atâția ani de luptat împotriva unei mafii, după atâția ani în care am crezut că am reușit să destructurăm un pic pânza asta de păianjen creată în 30 de ani unde toate interesele sunt doar pentru ei și nimic pentru țară am crezut că avem o șansă. Ei bine, domnul Iohannis în care am crezut, în care am sperat, mi-am dorit să fie salvarea pentru România, dar n-a fost. Ba chiar, cred că e omul care a făcut în ultimul timp cel mai mult rău țării ăsteia. Președintele nostru, din păcate. Faptul că el girează acum o Coaliție PSD-PNL pentru mine este înfricoșător. Vorbim despre două partide care nu au aceleași valori, nu au aceleași principii, dar, în schimb, au un interes comun: să fure din banii statului. E trist, dar asta e.”, a declarat Marius Manole la ieșirea de la Palatul Cotroceni.

Marius Manole returnează decorația. El a venit pe jos la Cotroceni
Marius Manole și-a anunțat intenția într-un mesaj postat, duminică, pe Facebook, mesaj care a devenit viral

Mesajul actorului pe Facebook devenit instant viral

Mesajul în care actorul și-a anunțat gestul a fost postat, duminică, pe pagina sa de Facebook și a devenit în scurt timp viral. actorul a adunat peste 1700 de comentarii și distribuiri.

Săptămâna trecută, Tudor Chirilă a postat pe Facebook un mesaj extrem de dur la adresa președintelui Iohannis, pe care l-a numit în nenumărate rânduri „ticălos”. Filmul a devenit și el viral în social media și a strâns peste 14.000 de reacții.

Reacția furibundă a artistului a venit în contextul crizei politice cu care ne confruntăm și în care România se adâncește din ce în ce mai mult. Chirilă a fost vehement la adresa președintelui Iohannis, care a încurajat o alianță politică cu partidul ce i-a scos pe români în stradă.

Sursa Foto: INQUAM MEDIA/ Octav Ganea

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă