17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu vrea referendum pentru Roșia Montană

Marcel Ciolacu vrea referendum pentru Roșia Montană

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, într-o discuţie cu jurnaliştii, că ar organiza un referendum pentru a vedea dacă românii sunt de acord să înceapă exploatarea aurului de la Roşia Montană.

Premierul a făcut precizarea înainte de şedinţa de Guvern. „Eu aş face referendum să întrebăm românii dacă e oportun să scoatem aurul de Roşia Montană”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a afirmat că Guvernul va aştepta, vineri, decizia ICSID în cazul Roşia Montană şi, în funcţie de prevederile acesteia, va decide cu privire la căile de urmat.

Tot joi, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că strategia de negociere în dosarul Roşia Montană va fi pusă în aplicare în momentul în care va începe dialogul cu titularii deciziei, în condiţiile în care în cursul zilei de vineri se aşteaptă pronunţarea deciziei de către instanţa arbitrală internaţională privind despăgubirile.

„Modalitatea prin care se va pune în aplicare decizia trebuie să fie cel puţin ca urmare a unei discuţii între comisia interministerială şi titularii acestei decizii, asta dacă există o cale de dialog. Dacă nu există această cale de dialog, atunci mă gândesc că se vor urma căile legale de executare silită, dar eu totuşi sunt convins că pe calea dialogului vom găsi cea mai bună soluţie de a duce la bun sfârşit decizia. Să vedem care va fi rezultatul acestei strategii de negociere. Am menţionat că avem o strategie de negociere pe care o vom pune în aplicare la momentul la care va începe dialogul cu cei care sunt titularii acestei decizii”, a declarat joi Marcel Boloş, care a participat la o conferinţă referitoare la perspectivele macroeconomice ale României.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Investițiile Guvernului Ciolacu conduc la o creștere semnificativă a producției industriale în România

Premierul Ciolacu își validează strategia de investiții, pe măsură ce producția industrială a României înregistrează o creștere notabilă în 2024. Potrivit datelor publicate de...

Avertisment din partea European Green Party către Parlamentul European. Ancheta “Russiagate”, despre bani oferiți unor politicieni din UE, trebuie accelerată înainte de alegerile europene

Partidul European al Verzilor (European Green Party) cere ca investigația "Russiagate", referitoare la banii pe care Rusia i-ar fi oferit unor politicieni din UE,...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă