16.4 C
București
duminică, 7 aprilie 2024
AcasăInternaționalMama lui Aleksei Navalnîi spune că autoritățile ruse i-au arătat trupul fiului,...

Mama lui Aleksei Navalnîi spune că autoritățile ruse i-au arătat trupul fiului, dar refuză să i-l predea

Mama opozantului rus Aleksei Navalnîi, decedat în 16 februarie într-o colonie penitenciară din regiunea arctică rusă, a primit acces pentru a vedea corpul fără viaţă al fiului ei, după mai multe zile de aşteptare, transmite joi DPA, citate de Agerpres.

Într-un mesaj video postat joi online, Liudmila Navalnaia a afirmat că i-a fost arătat corpul fiului său, aflat la morgă, dar acesta nu i-a fost predat.

Aleksei Navalnîi, care ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru „extremism” într-un penitenciar din regiunea arctică, a murit pe 16 februarie în detenţie, potrivit autorităţilor ruse. De atunci, mama opozantului încearcă să preia corpul fiului ei.

Argumentând că sunt în curs proceduri medico-legale, autorităţile ruse refuză să predea corpul familiei, chiar dacă susţinătorii săi consideră că regimul rus caută astfel să acopere o crimă, acuzaţii din nou respinse de Kremlin.

În mesajul video, Liudmila Navalnaia cere încă o dată să îi fie predat corpul fără viaţă al lui Aleksei Navalnîi. Ea a acuzat autorităţile ruse că vor să îl îngroape în secret pe fiul său.

Occidentul şi susţinătorii lui Navalnîi afirmă că preşedintele rus Vladimir Putin este responsabil pentru moartea opozantului rus. Kremlinul a negat orice implicare şi a declarat că afirmaţiile occidentale potrivit cărora Putin ar fi responsabil sunt inacceptabile. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Orice ziar sau blog care permite comentarii pe internet riscă amenzi

Orice ziar, blog sau magazin online din România care permite comentarii pe propriul site de internet riscă amenzi, avertizează un articol publicat pe site-ul...

Prin atacul Rusiei asupra Ucrainei, “războiul s-a întors în Europa”, subliniază președintele Iohannis. NATO își menține superioritatea militară față de orice potențial adversar

La 75 de ani de la înființarea Alianței Atlantice, războiul s-a întors în Europa din cauza agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, însă NATO...

Rusia – Ucraina, ziua 753. Zelenski vrea un summit pentru pace în Elveția, cu prezența a 100 de țări

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, propune să se organizeze în Elveția un summit internațional dedicat restabilirii păcii în Ucraina. Elveția este țară neutră și are tradiție...
Ultima oră
Pe aceeași temă