15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMai mulți activiști ucraineni din Varșovia au blocat intrarea ambasadorului Rusiei la...

Mai mulți activiști ucraineni din Varșovia au blocat intrarea ambasadorului Rusiei la cimitirul sovietic

Zeci de activiști ucraineni Euromaidan cu sediul la Varșovia au protestat chiar la cimitirul sovietic al orașului marți (9 mai) și au blocat intrarea ambasadorului Rusiei, care a venit să depună o coroană de flori pentru a marca ziua.

Protestatarii au pus în scenă o instalație la intrarea în cimitir, cu replici ale clădirilor și crucilor bombardate, imitând pietre funerare, cu numele copiilor care au murit sub focul rusesc, potrivit Reuters.

Mai mulți activiști ucraineni au manifestat la Varșovia, chiar la cimitirul sovietic, pentru a arăta ambasadorului rus crimele din Ucraina

„ Am instalat aici instalația noastră de artă, care înfățișează efectele crimelor rusești în Ucraina. Drept urmare, atunci când ambasadorul rus în Polonia va depune flori la monument, va trebui să se plimbe pe străzile simbolice ale orașului distrus Mariupol, trecând pe lângă casele bombardate din Bucha, Irpen și Kherson”, a declarat activista Euromaidan, Viktoria Pogrebniak, la un miting în fața cimitirului.

Ambasadorul Rusiei, Serghei Andreev, a ales să nu treacă prin această instalație și a depus flori pe pământ înainte de a pleca.

Joe Biden a pregătit niște „mesaje” pentru Putin de la Varșovia la un an de la invazia în Ucraina

Preşedintele Joe Biden îi va transmite nişte „mesaje” lui Vladimir Putin, atunci când va rosti, marţi, la Varșovia, un discurs prin care va marca împlinirea unui an de la războiul declanşat de Rusia în Ucraina şi va saluta totodată efortul fără precedent al NATO de a ajuta Kievul, transmite bursa.ro.

Biden va ţine discursul în Polonia – un aliat cheie al SUA şi al Ucrainei – în aceeaşi zi în care Putin îşi va ţine propriul discurs, la Moscova, în Duma de Stat, cu trei zile înainte de împlinirea unui an de când a dat ordinul de începere a „operaţiunii militare speciale” din Ucraina.

Biden va ateriza marţi la Varşovia şi se va întâlni cu preşedintele polonez, Andrzej Duda, apoi, în cursul după-amiezii, va rosti discursul la Castelul Regal Arkady din Varşovia.

Miercuri, el se întâlneşte cu liderii ţărilor NATO din Europa de Est, în aşa-numitul Format de la Bucureşti.

Biden va da câteva mesaje lui Putin de la Varșovia, discuții purtând și cu alți lideri europeni importanți

În plus, a precizat Casa Albă, el va vorbi la telefon săptămâna viitoare cu liderii Marii Britanii, Franţei şi Italiei, în timp ce cancelarul german, Olaf Scholz, este aşteptat la Washington pe 3 martie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă