23 C
București
miercuri, 10 aprilie 2024
AcasăInternaționalMai multe țări din UE, inclusiv România, cer sancțiuni pentru Rusia după...

Mai multe țări din UE, inclusiv România, cer sancțiuni pentru Rusia după moartea lui Navalnîi

Mai multe țări din Uniunea Europeană(UE), printre care și România, au cerut, miercuri, sancțiuni împotriva procurorilor, instanțelor și funcționarilor din penitenciarele rusești în urma morții celui mai aspru critic al Kremlinului, Alexei Navalnîi, se arată într-un document consultat de Reuters, potrivit jurnalul.ro.

O scrisoare trimisă înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, a fost semnată de miniștrii de Externe din Cehia, Estonia, Finlanda, Lituania, Letonia, Polonia, Suedia și România, relevă sursa citată.

Demersul este sprijinit și de Olanda, Franța, Irlanda și Danemarca, ceea ce face ca sprijinul total să ajungă la 12 țări.

“Moartea domnului Navalnîi este încă un semn al represiunii accelerate și sistematice din Rusia. Acest lucru necesită o acțiune colectivă”, se arată în scrisoarea miniștrilor de Externe.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a murit pe 16 februarie într-o colonie penitenciară din Rusia.

Joe Biden amenință Rusia cu noi sancțiuni, după moartea lui Aleksei Navalnîi

La trei zile după moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat că ia în considerare aplicarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei.

„Avem deja sancţiuni, însă luăm în considerare (sancţiuni) suplimentare, da”, a răspuns jurnaliştilor preşedintele democrat, care deja l-a declarat pe Vladimir Putin responsabil de moartea lui Navalnîi, anunţată vineri într-un penitenciar din regiunea arctică.

SUA şi Uniunea Europeană aplică deja mai multe serii de sancţiuni împotriva Moscovei de la declanşarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei pe 24 februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

USR propune creşterea progresivă a contribuţiei la Pilonul II de pensii până la atingerea unui procent de 10%

Contribuţia la Pilonul II de pensii ar putea creşte până la 10%, conform unei iniţiative legislative a senatorului USR Cristi Berea. "Astfel, nu va exista...

Ninge pe Transalpina. Drumarii intervin cu mai multe utilaje

Drumarii intervin pe DN 67C Transalpina pentru a deszăpezi porţiunea dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri Craiova. Drumarii intervin...

“Escaladarea situaţiei în Transnistria este calea spre un război, probabil spre un război mondial”, spune liderul separatiştilor de la Tiraspol

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a făcut o declarație amenințătoare, sugerând posibilitatea unui "război mondial" în cazul în care Republica Moldova ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă