25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiMai multe drone rusești „Kamikaze” lovesc Kievul

Mai multe drone rusești „Kamikaze” lovesc Kievul

Mai multe drone rusești „Kamikaze” au lovit Kievul la o oră de vârf, semănând panică printre locuitorii capitalei ucrainene.

Videoclipul Reuters arată sistemele de apărare aeriană ale Kievului trăgând în timp ce dronele rusești au lovit centrul orașului la o oră de vârf luni (17 octombrie).

Atacurile din orașe, din toată țara, sunt episodul al doilea de acest fel într-o săptămână, pe fondul rapoartelor despre lupte intense și apropierea iernii.


Un moment din video arată cum poliția ucraineană încearcă cu disperare să doboare o dronă rusă la Kiev luni dimineață, parte a unui baraj în centrul orașului în timpul orelor de vârf.


Un operator video al Reuters a urmărit apărarea antiaeriană a orașului trăgând ca răspuns și văzând rezultatul ripostei ucrainene.


Acest atac a făcut parte dintr-un al doilea val de acest fel din mai multe orașe ucrainene, al doilea într-o săptămână, când forțele ruse ripostează după ce se confruntă cu eșecuri pe câmpul de luptă.

Câteva drone rusești „ Kamikaze” au atacat violent Kievul, iar mai mulți morți și răniți s-au înregistrat aici

Biroul de comunicare al președintelui ucrainean spune că cel puțin trei persoane au fost ucise când o dronă a lovit o clădire rezidențială din capitală.
O femeie din video spune că mama ei a sunat-o la telefon strigând după ajutor, spunând că a fost îngropată în dărâmături. Nu știe dacă mama ei a fost salvată sau nu, dar nici nu mai răspunde la telefon.
Autoritățile ucrainene spun că mai multe persoane au fost ucise în atacuri și că cel puțin unele lovituri sunt de la „drone Kamikaze” de fabricație iraniană, deși Iranul neagă că a furnizat astfel de arme Rusiei, iar Kremlinul nu a comentat.
La Kiev, jurnaliştilor li s-au arătat schije despre care se spune că provin de la o dronă, cu cuvintele „Pentru Belgorod” scrise pe aceasta în rusă – un mesaj aparent pentru apărătorii ucraineni.
Rusia acuză Ucraina că a lovit ținte în regiunea Belgorod, lângă granița cu Ucraina. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea guvernului ucrainean. De obicei acesta nu emite declarații cu privire la incidentele din Rusia.
Ministerul rus al apărării spune că atacurile de luni din orașele ucrainene au lovit ținte militare și infrastructura energetică.
În altă parte, președintele Ucrainei Zelenski a declarat duminică (16 octombrie) seara că lupte intense sunt încă în desfășurare în estul țării, concentrate asupra orașului Bakhmut – ținta cheie a forțelor ruse în timp ce se deplasează prin regiunea Donețk.
În aceeași zi, Reuters a văzut cum tancuri rusești capturate într-o altă regiune, Harkov, sunt reinstalate și sunt acum utilizate de forțele ucrainene.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicolae Ciucă, hotărât: “Vreau să fim în continuare un partener foarte serios în coaliţia guvernamentală”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, subliniază seriozitatea și responsabilitatea în cadrul coaliției guvernamentale și reafirmă necesitatea unei abordări similare în privința alianței electorale. Prezent la Tulcea,...

Un adolescent israelian dispărut a fost găsit mort în Cisiordania

Armata și poliția israeliană au declarat că trupul unui adolescent israelian dispărut, care a fost probabil ucis într-un atac palestinian, a fost găsit sâmbătă...

Incendiu la DSVSA din Pitești

Un incendiu a izbucnit, astăzi, într-o încăpere aflată în incinta sediului Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Piteşti."La sosirea forţelor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă