9.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

MAE: Niciunul dintre românii infectați din Irlanda de Nord nu a cerut sprijin consular

„În urma demersurilor reprezentanților Consulatului General al României la Edinburgh, autoritățile locale au precizat că în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea cetățeni români, angajați direct sau prin intermediul unor companii de plasare a forței de muncă, iar 60 dintre aceștia au fost testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Fabrica a fost închisă la data de 17 august, toți angajații aflându-se în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile și beneficiind de sprijin atât din partea autorităților locale, cât și din partea angajatorului.

„Până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea lucrătorilor români de la compania în cauză. Consulatul General al României la Edinburgh continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.”, se arată în informarea Ministerului Afacerilor Externe.

Ultima oră
Pe aceeași temă