19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăMacron anunță măsuri pentru Republica Moldova pentru a face față efectelor invaziei...

Macron anunță măsuri pentru Republica Moldova pentru a face față efectelor invaziei ruse în Ucraina

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat, miercuri după-amiază, măsuri pentru a ajuta Republica Moldova să facă faţă consecinţelor invaziei militare ruse în Ucraina.

„Trebuie să continuăm să oferim susţinerea noastră ţărilor care suferă efectele războiului, în primul rând Republicii Moldova. Franţa are această iniţiativă, prin coprezidarea Platformei de susţinere pentru Republica Moldova: un ajutor de 650 de milioane de euro, dintre care 126 de milioane din partea Franţei”, a afirmat Emmanuel Macron prin Twitter, cu ocazia vizitei la Chişinău, conform epicnews.ro.

Macron susține noi măsuri de sprijin pentru Republica Moldova, alături de susținerea pentru aspirațiile europene

Preşedintele Franţei a exprimat susţinere pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova.

„În două decenii, Republica Moldova s-a angajat într-un imens efort de transformare şi modernizare, prin aspiraţii la pace, stat de drept şi democraţie: în fond, Republica Moldova este ancorată deja în familia europeană”, a subliniat preşedintele Franţei.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va vizita în aceeași zi România și Republica Moldova

Vizita în România era deja anunțată iar vizita în Republica Moldova a fost confirmată ulterior de presa franceză.

În România, șeful statului francez va sosi marți, 14 iunie 2022. Emmanuel Macron va pleca din România miercuri, 15 iunie, direct în Republica Moldova. În România, președintele Macron se va întâlni cu militari francezi din Grupul de Luptă al NATO. Președintele Macron va dormi, în România, la o bază militară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mesajul lui Ciucă de Ziua Marinei Române

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Marinei Române, că securitatea regiunii este vitală pentru securitatea noastră, iar conflictul din apropierea...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...
Ultima oră
Pe aceeași temă