9.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeInternaționalLuminița Odobescu a discutat telefonic cu prim-ministrul din Qatar

Luminița Odobescu a discutat telefonic cu prim-ministrul din Qatar

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut, sâmbătă, o discuţie la telefon cu prim-ministrul şi ministrul Afacerilor Externe din Qatar, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al-Thani, cu care a schimbat opinii cu privire la situaţia de securitate din Israel şi Fâşia Gaza, informează MAE, potrivit bzi.ro.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, cei doi oficiali au subliniat necesitatea unor eforturi conjugate pentru asigurarea furnizării de sprijin umanitar pentru populaţia din Fâşia Gaza, eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor ostaticilor din enclavă. De asemenea, interlocutorii au discutat şi despre necesitatea prevenirii riscului de contagiune regională.

În acest context, ministrul român a transmis aprecieri faţă de eforturile diplomatice ale statului Qatar pentru ameliorarea situaţiei umanitare, menţionând, de asemenea, sprijinul umanitar pe care România a decis să-l transmită, adaugă sursa citată.

Luminița Odobescu a avut o convorbire cu ministrul de Externe al Arabiei Saudite. Se încearcă evacuarea cetățenilor străini din Fâșia Gaza

Convorbirea celor doi miniștri s-a purtat în ziua de 25 octombrie 2023, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României.

“Cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii pe marginea situației de securitate din Israel și Fâșia Gaza si a riscului de escaladare a conflictului în regiune.
In cadrul discuției au fost abordate, printre altele, necesitatea protejării tuturor civililor, evacuarea în siguranță a cetățenilor străini din Fâșia Gaza, respectiv eliberarea imediată și necondiționată a tuturor ostaticilor. Totodată, a fost subliniată importanța acțiunii umanitare în sprijinul populației palestiniene din Fâșia Gaza.

În perspectivă, șefii celor două diplomații au convenit cu privire la necesitatea intensificării eforturilor diplomatice, inclusiv în cadrul inițiativei trilaterale UE-Regatul Arabiei Saudite-Liga Statelor Arabe, cu scopul obținerii unei păci cuprinzătoare în regiunea Orientului Mijlociu”, a anunțat MAE.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...

Conacul în care s-a hotărât Unirea, preluat de la Academia Română de CJ Galați, pentru restaurare

După zeci de ani în care a fost sediu IAS, loc de petreceri ale activiștilor PCR și motel „2 stele”, Conacul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă