16.8 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomePoliticăLucian Bode crede că viitorul președinte al României poate fi Nicolae Ciucă

Lucian Bode crede că viitorul președinte al României poate fi Nicolae Ciucă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretar general al PNL, afirmă că partidul din care face parte “este capabil să dea viitorul președinte al României” şi, în momentul de faţă, preşedintele PNL- Nicolae Ciucă- este “opţiune” pentru candidatura la funcţia supremă în stat.

“Ne propunem să obţinem un scor bun la alegerile de anul viitor, astfel încât să guvernăm România şi după 2024. Ne propunem ca anul viitor să avem un candidat care să dea preşedintele României pentru următorii cinci ani. (…) Un candidat cu şanse să câştige Preşedinţia României. Astăzi, preşedintele PNL este opţiune pentru a candida la funcţia de preşedinte al României”, a declarat Bode, miercuri seară, la TVR Info, potrivit agerpres.ro.

El a precizat că PNL poate candida pe liste proprii la alegerile din 2024.

“Anul viitor, PNL e capabil să guverneze, e capabil sa candideze pe liste proprii şi să dea viitorul preşedinte al României”, a adăugat liberalul.

Lucian Bode şi-a exprimat convingerea că partidul pe care îl reprezintă, împreună cu PSD, va reuşi să realizeze rocada guvernamentală “fără prea multe discuţii”, punctând că se discută pe acest subiect “prea mult”.

“Ea (rocada guvernamentală – n.r.) trebuie făcută întocmai şi la timp. Întocmai – aşa cum scrie protocolul, şi la timp – până la 1 iunie. Sunt convins că şi noi, şi partenerii de coaliţie ne vom valida ceea ce ne dorim să avem în urma acestei rocade la guvernare. (…) Săptămâna viitoare cu siguranţă vom avea discuţii în forurile noastre de conducere, după care vom agrea în coaliţia de guvernare ceea ce fiecare a decis în structurile de conducere”, a explicat Bode.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Salariu minim brut crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi."Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de...

Pastila pentru suflet – Pilda zilei de 1 octombrie: “Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut”

Pastila pentru suflet - Pilda zilei de 1 octombrie: "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut"Un călător mergea odată printr-un ţinut cald,...

Horoscopul complet pentru luna Octombrie

 Berbec (21 martie - 19 aprilie)General: Octombrie aduce o concentrare pe relațiile personale și parteneriatele. Este un moment bun pentru a rezolva conflictele...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies