-0 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSocialLocuri scoase la concurs în școlile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră...

Locuri scoase la concurs în școlile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri

Cei care vor să urmeze o carieră instituțiile statului mai au la dispoziție două săptămâni pentru a se înscrie. Au mai rămas libere aproximativ 3.000 de locuri.

Au mai rămas doar 2 săptămâni până la încheierea perioadei de înscriere pentru cele 2.880 de locuri scoase la concurs în școlile de poliție, jandarmerie, poliție de frontieră și pompieri, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Înscrierea candidaților pentru admiterea la școlile de agenți și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne continuă până la data de 5 noiembrie 2023 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică).

Astfel, candidații pot depune cererea de înscriere, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare (structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare) aflate în unitățile din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, precum și la structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare din aparatul central al inspectoratelor generale, potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează candidații – poliție, poliție de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educațională și de domiciliul/reședința înscrise în cartea de identitate.

De asemenea, până la data de 24 noiembrie 2023, candidații trebuie să depună documentele solicitate în vederea constituirii dosarului de recrutare.

În perioada 7-13 decembrie 2023, va avea loc proba de evaluare a performanței fizice, candidații fiind repartizați pe centre zonale pentru susținerea probei eliminatorii, în funcție de arondare.

În data de 16 decembrie 2023, va avea loc proba de evaluare a cunoștințelor, la unitățile de învățământ pentru care au optat, de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

Examinarea medicală se va realiza după organizarea probei scrise în perioada 20 decembrie 2023 – 25 ianuarie 2024, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 02 februarie 2024.

Toate detaliile privind înscrierea, procesul de recrutare și susținerea examenelor sunt disponibile pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, la secțiunea Carieră, subsecțiunea Instituții de învățământ/formare profesională – ADMITERE 2023 – LA ȘCOLILE POSTLICEALE ALE M.A.I., SESIUNEA OCTOMBRIE 2023 – FEBRUARIE 2024  https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cel puțin doi morți și opt răniți, într-un atac în Ierusalim

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite, dintre care cinci grav, în această dimineaţă, într-un atac cu arme de foc...

De azi intră în vigoare Sistemul de Garanție – Returnare. Ce presupune

Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) devine funcţional în România, începând de astăzi, ocazie cu care ţara noastră va deţine al doilea cel mai mare sistem...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă