17.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăȘtirile zileiLocuitorii din Donbas se pregătesc pentru penele de curent de iarnă

Locuitorii din Donbas se pregătesc pentru penele de curent de iarnă

Locuitorii din Donbas, partea controlată de Ucraina, se pregătesc pentru penele de curent de iarnă, ce va fi potențial de grea, dar sunt hotărâți să rămână în regiunea afectată de război, în ciuda aprovizionării instabile cu energie.

Roman Penushnyi, un lucrător medical în vârstă de 31 de ani, a declarat vineri (25 noiembrie) pentru Reuters că singura sa sursă de încălzire este și va fi lemnul de foc:

“(Eu) pregătesc lemne, tăind copacii noștri de arțar în timp ce ei încă cresc. Iarna va fi grea. Acoperișul curge, nu avem destui bușteni. Așa supraviețuim.”

Locuitorii din Donbas iau în calcul penele de curent de iarnă, având alte surse de încâlzire ce le permit supraviețuirea

În Kramatorsk, gospodina Anastasiia Burak și-a echipat bucătăria cu un aragaz electric și tablete de aprindere pe care le folosește când nu există nici curent, nici gaz:

„… când nu există energie, încercăm să fim pregătiți la un nivel de bază, astfel încât să putem încălzi supa, de exemplu. Și, deși nu există (încă) gaz, am achiziționat această mică sobă electrică.”

Ucraina a declarat că a fost nevoită să impună pene de curent regulate de urgență

Ucraina a declarat luni că a fost nevoită să impună pene de curent regulate de urgență în zone din întreaga țară, după un eșec în cursa sa pentru repararea infrastructurii energetice afectate de atacurile cu rachete rusești, scrie Reuters.

Unitățile energetice de la mai multe centrale electrice au fost nevoite să efectueze opriri de urgență, iar cererea de electricitate a crescut pe măsură ce vremea de iarnă cu zăpadă s-a instalat în capitală și în alte părți, a declarat operatorul rețelei naționale Ukrenergo într-un comunicat.

„Odată eliminate cauzele care au dus la opririle de urgență, unitățile vor reveni la funcționare, ceea ce va reduce deficitul din sistemul energetic și va reduce volumul restricțiilor pentru consumatori”, a precizat acesta.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Blinken spune că pactul dintre SUA și Arabia Saudită se va finaliza curând

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri că Statele Unite și Arabia Saudită sunt foarte aproape de a încheia un set de...

Angajaţi de la Protecţia Mediului, ONRC, Arhivele Naţionale, CNCD şi Sport şi Tineret vor protesta faţă de inechităţile salariale

Angajații din Agențiile Județene pentru Protecția Mediului, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Arhivele Naționale ale României, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, precum și din...

Rishi Sunak anunță alegeri generale pe 4 iulie

Rishi Sunak a convocat alegeri anticipate surpriză pentru data de 4 iulie, într-o competiție în care Keir Starmer va încerca să preia puterea pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă