22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSocialJustițieLocuința lui Bolsonaro este percheziționată. Fostul președinte, acuzat de implicarea în falsificarea...

Locuința lui Bolsonaro este percheziționată. Fostul președinte, acuzat de implicarea în falsificarea de certificate de vaccinare COVID

Poliția federală din Brazilia a percheziționat locuința fostului președinte Jair Bolsonaro și i-a confiscat telefonul în legătură cu o anchetă privind implicarea în falsificarea de certificate de vaccinare COVID, scrie Fox News.

Poliția federală braziliană a precizat miercuri, într-un comunicat, că ofițerii au efectuat 16 percheziții și au făcut șase arestări în Rio de Janeiro, în cadrul unei anchete privind certificatele de vaccinare COVID care au fost introduse în sistemul de sănătate brazilian, potrivit Associated Press.

Deși declarația nu l-a numit pe fostul președinte, Bolsonaro a confirmat reporterilor că locuința sa s-a numărat printre cele percheziționate.

Un oficial al Poliției Federale a declarat pentru Associated Press că Bolsonaro va fi adus la sediul Poliției Federale, în timp ce unul dintre cei mai apropiați consilieri ai săi, Mauro Cid, s-a aflat printre cei arestați.

Potrivit poliției, certificatele false au fost introduse în sistem între noiembrie 2021 și decembrie 2022.

Rapoartele din presa braziliană au susținut că certificatele de vaccinare ale lui Bolsonaro, ale consilierilor săi și ale membrilor familiei sale s-au numărat printre cele modificate în perioada în care fostul președinte s-a pronunțat împotriva eficacității vaccinului și a jurat public că nu se va vaccina.

Refuzul său a stârnit speculații că nu va putea participa la Adunarea Generală a ONU de la New York din septembrie 2021, deși fostul președinte a fost prezent.

Potrivit poliției, ancheta se concentrează în jurul unor “agende ideologice” menite să “susțină discursul care vizează atacarea vaccinului împotriva COVID-19”.

“Nu am falsificat nimic”, a declarat Bolsonaro reporterilor, miercuri, după percheziția de la domiciliul său. “Nu făcut vaccinul, punct. Nu am negat niciodată acest lucru”.

La apogeul controversei, Bolsonaro a susținut că hidroxiclorochina a fost tratamentul pentru COVID-19 și i-a avertizat pe locuitorii țării că oricine a suferit efecte secundare în urma vaccinării nu va avea niciun recurs legal împotriva Pfizer. Fostul președinte a încercat, de asemenea, să facă legătura între vaccin și SIDA, comentarii care au determinat o investigație a instanței supreme din Brazilia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...
Ultima oră
Pe aceeași temă