28.4 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăCoronavirusPeste câteva zile se elimină obligativitatea vaccinării anti-COVID pentru cei care vor...

Peste câteva zile se elimină obligativitatea vaccinării anti-COVID pentru cei care vor să meargă în SUA

Statele Unite vor ridica pe 11 mai obligativitatea de vaccinare împotriva COVID-19 care îi vizează pe funcţionarii federali şi pe călătorii internaţionali care sosesc în ţară pe calea aerului, a anunţat biroul de presă de la Casa Albă.

Această ridicare a obligativităţii de vaccinare corespunde cu încheierea stării de urgenţă sanitară decretată de Washington în ianuarie 2020.

Statele Unite sunt, în mod oficial, ţara care a plătit cel mai greu tribut în faţa pandemiei de coronavirus, cu peste 1 milion de decese asociate COVID-19, scrie Agerpres.

Din ianuarie 2021, „numărul deceselor provocate de COVID-19 a scăzut cu 95% şi cel al spitalizărilor cu aproape 91%”, a explicat executivul american într-un comunicat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă