15.7 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăPoliticăLivrarea de armament din România în Ucraina se va lua rapid, spune...

Livrarea de armament din România în Ucraina se va lua rapid, spune Grindeanu

Decizia în privința livrării de armament de către România în Ucraina va fi luată „scurt, fără prea mult debate”, după o analiză a Ministerului Apărării, a spus luni, la Antena 3, vicepremierul Sorin Grindeanu.

Întrebat, luni seară, dacă România va livra armament în Ucraina, având în vedere declarațiile contradictorii pe această temă, Sorin Grindeanu a spus că poziția premierului în această problemă este cea corectă. Este așteptată o analiză a Ministerului Apărării, prezentată în mod sigur și în CSAT, astfel încât hotărârea să fie „fundamentată și corectă”.

„Putem avea declarații care pot să dea bine la un moment dat într-un anumit context, dar care în câteva zile pot să fie negate de realitate. Sunt convins că analiza pe care o va face Ministerul Apărării Naționale va da soluția corectă și cred că trebuie să îi lăsăm să vorbească pe specialiști”, a spus Grindeanu.

Decizia trimiterii de armament din România către Ucraina, spune Grindeanu că se va lua ținând cont de protejarea propriilor cetățeni

Întrebat, la Antena 3, dacă oficialilor din România le este teamă să discute despre acest lucru, prim-vicepreședintele PSD a răspuns că România, chiar dacă face parte din NATO și din Uniunea Europeană, trebuie în primul rând să aibă grijă de cetățenii săi: „suntem țara care avem cea mai lungă graniță cu Ucraina, peste 600 de km. Toate aceste lucruri sunt convins că vor fi analizate și decizia va fi luată scurt, fără prea mult debate. Cred că aceștia sunt pașii într-o situație complicată”, conform stiripesurse.ro.

Întrebat mai departe dacă ar fi un pas corect din partea României să livreze arme sau, fiind aproape de zona conflictului, să analizeze bine, Grindeanu a răspuns că nu se hazardează ca Florin Cîțu, ci va aștepta poziția celor de la Ministerul Apărării: „cred că asta este o poziție rațională corectă”.

În urmă cu câteva zile, premierul Nicolae Ciucă spunea că România va analiza cererile de la Kiev privind furnizarea de arme către Ucraina și va lua o decizie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...

Ialomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să facă o bombă artizanală

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă