5 C
București
joi, 28 octombrie 2021

Liviu Vasilescu: Olanda n-a semnalat României că ucigașul fetiței românce avea antecedente penale

Procurorii ar căuta posibili complici sau alte potentiale victime. Perchezițiile au loc în București într-un imobil din sectorul 2, unde suspectul ar fi închiriat o locuință. Victima Mihaela Adriana Fieraru a dispărut vineri pe drumul de la școală către casă, iar trupul ei a fost găsit aruncat în tufișuri din afara localității Gura Suții, anchetatori găsind urme de violență asupra cadavrului.

Johannes Visscher, poreclit Joop V., bărbatul în vârstă de 47 de ani suspectat de uciderea fetei de 11 ani din Dâmbovița, s-a sinucis luni. Informația a fost transmisă autorităților române de cele din Olanda. Despre sinucigaș, Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a declarat că are antecedente penale pentru agresiune sexuală, fapte cu violență și conducere sub influența alcoolului. Cetățeanul olandez are cazier, fapt constatat după ce acesta a ajuns la Amsterdam.

Vasilescu a declarat că atunci când sunt transmise informații despre persoane care au antecedente de fapte de violență și sexuale, se iau măsurile necesare de prevenire. Doar că în cazul nostru, autoritățile din Olanda nu au semnalat acest lucru, a acuzat marți șeful Poliției.

 Procurorul general, Bogdan Licu, a declarat în schimb că „nu avem dovada oficială că [ucigașul din Olanda] s-a sinucis”. El a informat că acesta a mai fost de patru ori în România. Întrebat dacă e posibil să mai fie și alte victime ale acestuia, Licu a spus că ar fi o ipoteză „hazardată”.

Ultima oră
Pe aceeași temă