12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSocialLista țărilor cu risc epidemiologic. Noi reguli de intrare în România

Lista țărilor cu risc epidemiologic. Noi reguli de intrare în România

Reguli de intrare în România. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri nouă listă a țărilor în funcție de riscul epidemiologic. S-au adus și modificări în ce privește durata carantinării celor care intră în România. Iată tot ce trebuie să știi dacă intri în țară cu mașina, autocarul, avionul, trenul sau pe cale maritimă.

Reguli de intrare în România

Printre țările aflate în zona roşie se numără Franţa, Elveţia, Grecia, Spania, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Germania, Austria.

Dacă vii dintr-o țară UE, Norvegia, Islanda, Lichtenstein sau Elveția

Dacă țara e în zona galbenă sau verde:

  • Cei vaccinați sau care au trecut prin boală în ultimele 6 luni nu intră în carantină.
  • Cei nevaccinați și care nu au trecut prin boală trebuie să prezinte un test PCR cu rezultat negativ făcut în ultimele 72 de ore pentru a nu intra în carantină. Dacă nu îl prezintă, intră în carantină 10 zile.

Dacă țara este în zona roșie:

  • Reguli de intrare în România. Cei vaccinați sau care au trecut prin boală în ultimele 6 luni nu intră în carantină.
  • Cei care nu sunt vaccinați și nu au trecut prin boală în ultimele 6 luni dar au un test PCR cu rezultat negativ făcut în ultimele 72 de ore intră în carantină 10 zile.

Dacă vii dintr-o țară alta decât statele UE, Norvegia, Islanda, Lichtenstein și Elveția

  • Cei vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 6 luni care au un test PCR cu rezultat negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte nu intră în carantină. Dacă nu au testul, intră în carantină 5 zile.
  • Cei nevaccinați sau care nu au trecut prin boală dar au un test Covid cu rezultat negativ stau în carantină 10 zile.
Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Inteligența artificială, limitată în alegerile din România. Tot prostia naturală va dicta rezultatele

IlustrațieȘ Marian Avramescu Mulți politicieni și analiști sunt îngrijorați de modul în care inteligența artificială s-ar putea implica în campaniile electorale din acest an,...

Rezervele valutare ale BNR, în scădere

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere cu 2,7% comparativ...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă