26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSportFotbalLIGA 1. Infuzie de capital străin la Ploiești. Petrolul, achiziționat de investitori...

LIGA 1. Infuzie de capital străin la Ploiești. Petrolul, achiziționat de investitori turci

Clubul Petrolul Ploiești a fost cumpărat de afaceriștii turci Serhan Cetinsaya și Sertac Guven, care în trecut au fost implicați și la Beșiktaș Istanbul.

După trei ani dificili, în care s-au confruntat cu probleme financiare, „lupii galbeni” de la Ploiești au motive de bucurie. Petrolul va fi preluat de doi investitori turci, cu conexiuni puternice în fotbalul din Țara Semilunii. Este vorba despre un grup de oameni de afaceri în frunte cu Serhan Cetinsaya și Sertac Guven, care în trecut au fost implicați și la Beșiktaș Istanbul. Investitorii sunt așteptați astăzi la Ploiești pentru a pune la punct ultimele detalii.

Noul acționariat are planuri mari pentru gruparea galben-albastră. De altfel, aceștia și-au intrat în atribuții și au început „revoluția” prin schimbarea conducerii tehnice. Petrolul Ploieşti a anunţat miercuri despărţirea de antrenorul Lazslo Balint, cel care s-a aflat la conducerea „găzarilor” în ultima parte sezonului recent încheiat din Liga 1. Locul acestuia va fi luat de fostul mare internațional turc Mehmet Topal. Acesta urma să fie „secundul” lui Jose Mourinho la Fenerbahce, dar a fost convins să accepte provocarea de la Petrolul.

Și lotul grupării ploieștene va suferi modificări drastice. Planul afaceriștilor turci este să aducă sub formă de împrumut mai mulți fotbaliști tineri de perspectivă de la „granzii” Beșiktaș, Fenerbahce și Galatasaray, care au șanse mici să prindă minute în campionatul Turciei.

În viziunea acestora, echipa va fi contruită în jurul experimentatului Gicu Grozav, al cărui contract este scadent în această vară. Pentru a-l convinge să rămână pe „Ilie Oană”, turcii vor să-i facă atacantului de 33 de ani o ofertă de nerefuzat. În acest moment, acesta are un salariu lunar de aproximativ 10.000 de euro.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă