0.3 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInternaționalLiderul opoziției ruse Alexei Navalny a refuzat să părăsească celula pentru a...

Liderul opoziției ruse Alexei Navalny a refuzat să părăsească celula pentru a merge la o audiere

Liderul opoziției ruse, încarcerat, Alexei Navalny, a refuzat să părăsească celula și a lipsit de la o audiere în instanță, au declarat aliații săi, potrivit jurnalul.ro.

Navalny, care execută o pedeapsă de 19 ani de închisoare, trebuia să participe luni la o audiere în instanță prin legătură video, ca parte a unuia dintre numeroasele procese pe care le-a intentat împotriva încarcerării sale, conform Sky News.

Aliatul său, Ivan Zhadnov, a declarat că acesta a refuzat să părăsească celula sa după ce funcționarii închisorii i-au luat instrumentele de scris.

După aceea, “agenți de securitate au intrat în celulă și, folosind forța, l-au târât până la anchetator”, a declarat Zhdanov.

Site-ul de știri independent Mediazona din Rusia a relatat că, după refuzul său de a se prezenta, audierea a fost amânată până la 2 noiembrie.

Navalny este cel mai înverșunat dușman al lui Vladimir Putin și a făcut campanie împotriva corupției, organizând proteste majore împotriva Kremlinului.

El a fost arestat în 2021, după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde se recuperase după episodul de otrăvire pe care l-a pus pe seama Kremlinului.

De atunci, a fost condamnat la trei pedepse cu închisoarea, în cea mai recentă fiind acuzat de extremism, și a fost nevoit să stea luni întregi la izolare după ce a fost acuzat de infracțiuni minore.

Alexei Navalnîi, terorizat la închisoare: a fost forțat să asculte un discurs al lui Putin peste 100 de zile la rând

Teroare în pușcărie – Alexei Navalnîi a fost obligat să asculte un discurs al lui Putin peste 100 de zile la rând.
Disidentul rus Alexei Navalnîi a fost obligat să asculte un discurs al președintelui Vladimir Putin peste 100 de zile la rând. Discursul este difuzat într-un difuzor din închisoarea în care se află Navalnîi, transmite stiripesurse.ro.

Criticul lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a declarat că a fost forțat să asculte același discurs rostit de președintele rus timp de peste 100 de zile, potrivit Sky News. De asemenea, el a fost informat de autoritățile penitenciare că discursul va fi ascultat pe toată durata anului 2023 în scop educativ.

Alexei Navalnîi a fost forțat la închisoare să asculte un discurs al lui Putin, de 1 oră și 46 de minute, timp de peste 100 de zile la rând

Liderul opoziției ruse, în vârstă de 47 de ani, a fost informat de către ofițerii de penitenciar că discursul de 1 oră și 46 de minute a fost difuzat zilnic în afara celulei sale, deoarece conținea „instrucțiuni privind munca educativă”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:46

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”. Reuters are o imagine...

FSB a arestat un belarus ce a colaborat cu serviciile ucrainene pentru două operațiuni de sabotaj asupra trenurilor rusești

Serviciul de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat joi arestarea unui cetăţean belarus, acuzat că, acţionând în colaborare cu serviciile secrete ucrainene, a efectuat...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă