21.7 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăInternaționalAlexei Navalnîi, terorizat la închisoare: a fost forțat să asculte un discurs...

Alexei Navalnîi, terorizat la închisoare: a fost forțat să asculte un discurs al lui Putin peste 100 de zile la rând

Teroare în pușcărie – Alexei Navalnîi a fost obligat să asculte un discurs al lui Putin peste 100 de zile la rând.
Disidentul rus Alexei Navalnîi a fost obligat să asculte un discurs al președintelui Vladimir Putin peste 100 de zile la rând. Discursul este difuzat într-un difuzor din închisoarea în care se află Navalnîi, transmite stiripesurse.ro.

Criticul lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, a declarat că a fost forțat să asculte același discurs rostit de președintele rus timp de peste 100 de zile, potrivit Sky News. De asemenea, el a fost informat de autoritățile penitenciare că discursul va fi ascultat pe toată durata anului 2023 în scop educativ.

Alexei Navalnîi a fost forțat la închisoare să asculte un discurs al lui Putin, de 1 oră și 46 de minute, timp de peste 100 de zile la rând

Liderul opoziției ruse, în vârstă de 47 de ani, a fost informat de către ofițerii de penitenciar că discursul de 1 oră și 46 de minute a fost difuzat zilnic în afara celulei sale, deoarece conținea „instrucțiuni privind munca educativă”.

În discursul, care a fost rostit în fața Adunării Federale de la Moscova, președintele Putin susține, printre altele, că „operațiunea militară specială” din Ucraina a fost efectuată pentru a „elimina amenințarea reprezentată de regimul neonazist”.

În prezent, Navalny ispășește o pedeapsă de 11 ani și jumătate pentru mai multe acuzații, inclusiv fraudă. Luna trecută, el a fost dus în fața instanței, confruntându-se cu noi acuzații privind realizarea unei organizații extremiste. Dacă va fi găsit vinovat, el ar putea fi închis până la 30 de ani.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi este bolnav și nu mai primește îngrijiri în închisoare

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare de doi ani, este bolnav şi a rămas fără îngrijiri, a declarat marţi avocatul său Vadim Kobzev, denunţând o situaţie “foarte ciudată”, informează AFP.

“În timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, o ambulanţă a fost chemată la celulă din cauza unei boli a stomacului care s-a agravat”, a scris Kobzev pe Twitter, adăugând că Navalnîi, în vârstă de 46 de ani, suferă de “o boală necunoscută, pe care nimeni nu o tratează”.

“Conform dosarului său medical, în ultimele 15 zile a slăbit 8 kg”, a adăugat acesta, adăugând că pachetele care conţin medicamente şi pe care mama opozantului le trimitea fiului său “îi sunt înapoiate” acesteia, potrivit agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După atacul Iranului asupra Israelului, “România este alături de Israel”, anunță Nicolae Ciucă

"România este alături de Israel și poporul israelian", anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, în urma atacului Iranului asupra Israelului. "România este alături de Israel...

Rusia – Ucraina, ziua 760. Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București

Congresul Mondial al Ucrainenilor se desfășoară la București, la Palatul Parlamentului, în perioada 12 - 15 aprilie 2024. La ceremonia de deschidere, din data de...

Naţionalele de Nataţie, la care participă și David Popovici, se văd la TVR Sport

TVR Sport, cel mai nou canal al Televiziunii Române, va transmite în perioada 17-21 aprilie Campionatul Naţional de Înot pentru Seniori, Tineret şi Juniori....
Ultima oră
Pe aceeași temă