28.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiLiderii PSD PNL au rămas fără capul de listă la europarlamentare, Ramona...

Liderii PSD PNL au rămas fără capul de listă la europarlamentare, Ramona Chiriac

Lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare trebuia să fie deschisă de Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România (care intrase şi în concediu fără plată special pentru campanie), însă aceasta a anunţat în şedinţa PSD de azi că nu mai doreşte să candideze, potrivit spotmedia.ro.

Informaţia a fost confirmată de Gabriela Firea, la finalul şedinţei PSD.

Ulterior, a postat pe Twitter şi Ramona Chiriac: “Confirm că nu candidez la alegerile pentru Parlamentul European, din motive personale. Continui să susțin Europa în România și România în Europa”.

O femeie care să nu fie din niciunul dintre partide este ceea ce demult spun că îşi doresc drept cap de listă atât Marcel Ciolacu, cât şi Nicolae Ciucă. Dar iată că persoana găsită nu mai doreşte.

La PNL s-a terminat şedinţa de conducere. Nicolae Ciucă a precizat că Biroul Politic Naţional a validat lista şi ordinea liberalilor care vor candida la europarlamentare. Iat-o:

1.Rareș Bogdan
2.Dan Motreanu
3.Adina Vălean
4.Daniel Buda
5.Siegfried Mureșan
6.Mircea Hava
7.Gheorghe Falcă
8. Virgil Popescu
9. Alexandru Muraru
10. Mara Mareș
„ Am votat alianţa cu PSD şi conex la acest punct am aprobat convocarea în şedinţă de urgenţă a Consiliului Naţional pe 24 martie (duminică), astfel încât să validăm constituirea alianţei electorale şi să finalizăm procedura de fuziune prin absorbţie cu ALDE”, a declarat Ciucă, după şedinţă.

Liderul PNL a spus şi că nu este de acord ca persoana care va fi pusă pe primul loc pe lista comună să fie decisă prin tragere la sorţi.

Întrebat dacă ar trebui pus un înlocuitor pentru Ramona Chiriac, dintre Mihai Tudose (primul pe lista PSD) și Rareș Bogdan, prin tragere la sorți, președintele Senatului a răspuns: „Eu cred că este o chestiune serioasă și ducem în derizoriu o poziție pentru lista pentru europarlamentare. Nu se trage la sorți pentru o astfel de soluție”.

Liderii coaliției PSD-PNL s-au decis! Cine va deschide lista de candidați la alegerile europarlamentare

Liderii coaliţiei de guvernare au decis ca actuala şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, să deschidă lista de candidaţi la alegerile europarlamentare din partea alianţei PSD – PNL.

Printre candidații PSD la europarlamentare se află Mihai Tudose, Victor Negrescu, Simona Bucura-Oprescu și Dan Nica, în timp ce PNL îi trimite în cursă pe Rareș Bogdan, Vasile Blaga, Adina Vălean sau Daniel Buda.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

A început Evaluarea Națională. Recomandările Ministerului Educației pentru elevi

Evaluarea Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a începe astăzi, iar Ministerul Educației (ME) a transmis, pe pagina sa oficială de Facebook, o serie...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...

Iohannis a promulgat două legi și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi două legi și a eliberat din funcție doi procurori. Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, remis cotidianului...
Ultima oră
Pe aceeași temă