10.1 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeEconomieBani & AfaceriLiberalul Dan Vâlceanu a semnat sesizarea privind majorarea taxelor a USR către...

Liberalul Dan Vâlceanu a semnat sesizarea privind majorarea taxelor a USR către Curtea Constituțională

Fostul ministru liberal al Finanțelor, acum deputat, Dan Vîlceanu a afirmat, ieri, că a semnat sesizarea la Curtea Constituţională privind pachetul de legi pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament pentru că actul normativ este neconstituţional, iar prevederile sale cresc taxele şi inflaţia, se distruge economia şi românii sărăcesc.

El a susţinut că PNL trece printr-o ‘„perioadă tristă’”, în care actuala conducere „sprijină toate aberaţiile fiscale pe care partidul le-a criticat în perioada Dragnea”.

„Conducerea partidului a renunţat la a reprezenta economia privată, profesiile liberale, antreprenorii şi principiile economiei de piaţă. Eu nu voi face asta niciodată! Legea pe care Ciolacu şi-a angajat răspunderea în Parlament creşte taxele, creşte inflaţia, distruge economia, sărăceşte românii şi este neconstituţională”, a scris Vîlceanu pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat vineri că a fost depusă sesizarea la Curtea Constituţională cu privire la pachetul de legi pe care Guvernul condus de Marcel Ciolacu şi-a angajat răspunderea în Parlament.

„Am depus la Secretariatul general sesizarea USR, Forţa Dreptei şi PNL împotriva legii prin care Ciucă şi Ciolacu bagă mâna adânc în buzunarul românilor care muncesc. Cum spuneam, am găsit şi doi liberali, Vîlceanu şi Pecingină. Sunt 46 de pagini de articole de neconstituţionalitate, sunt 13 articole din Constituţie călcate în picioare de Ciolacu în acest proiect”, a spus Moşteanu. 

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă