1.1 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeȘtirile zileiLia Lucia Epure: “Ben Oni Ardelean este mostra trădării tipice în politică....

Lia Lucia Epure: “Ben Oni Ardelean este mostra trădării tipice în politică. Când pleacă șobolanii de pe corabie?”

Parlamentarul liberal Ben Oni Ardelean, susținut de Biserica Penticostală, și-a dat demisia din PNL, după ce a aflat că filiala Timiș nu-l va mai pune pe lista parlamentară de anul viitor.

Alin Nica, președintele PNL Timiș, a declarat presei locale că moral ar fi ca “domnul deputat să plece și din Parlament, să-și dea demisia de onoare.”

Ben Oni Ardelean își va anunța mâine programul politic al noul partid pe care-l va păstori, evident o tribună politică pentru candidatura lui Mircea Geoană, pe care l-a plimbat prin Timișoara.

Ben Oni Ardelean nu a participat la activitățile zonale de mult timp, fiind prea preocupat de învârtelile sale economice, ne declară o sursă din PNL Timiș.

“N-a mai fost văzut demult în circumscripția electorală pe care o reprezintă”, a spus un lider local.

Președintele PNL Timișoara, Cozmin Tabără, l-a făcut “laș.”

Într-un editorial de excepție, profesorul de comunicarte Lia Lucia Epure pune punctul pe “i.”

“Pieptănă chica lucitoare sub reflectoarele studiourilor de televiziune”

“Ben Oni Ardelean este mostra trădării tipice în politică. Când pleacă șobolanii de pe corabie? Ah, da, când se scufundă? Când strigă hoțul ”hoții!”? Când știe că poate fi prins.

Ben Oni Ardelean este figura tipică a politicianului în cursa după imagine. A imaginii de sine. Nu îl interesează imaginea partidului, ci a sa însuși. Se vede asta de la modul în care-mi pieptănă chica lucitoare sub reflectoarele studiourilor de televiziune, până la încercarea (gratuită) de a-și alege cuvintele pe care le înșiruie cu prea multe stângăcii gramaticale, părând că folosește neologisme.

Deputatul Ardelean și-a construit imaginea din perspectiva PNL. S-a prezenta mereu a fi promotorul ideilor liberale, dar a vorbit mult și a făcut puțin.

Pe ce mizează el? Nu este un secret. Pe bisericile neoprotestante, bine reprezentate în Banat (deși el nu este bănățean, dar nu mai contează, nu-i așa? ), unele cu lideri puternici, promotori ai unor acțiuni înțelepte, crede că va avea puterea de a manipula și de a atrage în capcanele electorale un număr important de alegători. O parte a adulților neoprotestanți a votat cu PNL, dar mai este o altă parte, care a votat cu PSD. Deci concurența va fi, pe mai departe, între cele două partide mari, restul este ”dantelărie” – conchide Lia Lucia Epure.

Azi, într-o postare, Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara îl etichetează pe Ben Oni Ardelean a fi ”laș”. Nu, este mult mai mult. Este trădător! Simte presiunea schimbării în ceafa sa bine exprimată, scrie Lia Lucia Epure, într-un editorial din Ziua de vest.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News !

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Schimbare în Guvern. Sunt discuții privind reorganizarea ministerelor. Se rupe Coaliția?

Guvernul discută luni o variantă privind reorganizarea ministerelor, ceea ce înseamnă că multe dintre portofolii vor dispărea. Potrivit surselor noastre ar putea fi vorba...

Granada – Athletic Club Bilbao, suspendat după ce un spectator a decedat

În minutul 17 al meciului dintre Granada și Athletic Club Bilbao, evenimentele au luat o turnură tragică atunci când un suporter al echipei gazdă...

Premierul cheamă la consultări sindicatele din Educație, după ce a cerut performanță în învățământ

Premierul Marcel Ciolacu va avea o întâlnire de consultări cu liderii sindicatelor din Educație, imediat după ce a cerut să fie stabilite "criterii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă