20.6 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiLavrov: Rusia nu va avea „nici o milă” pentru autorii asasinării Dariei...

Lavrov: Rusia nu va avea „nici o milă” pentru autorii asasinării Dariei Dughina

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat marţi că Rusia nu va avea „nicio milă” pentru autorii asasinării Dariei Dughina, fiica ideologului naţionalist Aleksandr Dughin, informează cotidianul Le Monde.

„A fost o crimă barbară pentru care nu va fi nicio iertare. Nu va putea fi nicio milă pentru organizatori, comanditari şi executanţi”, a declarat Serghei Lavrov.

Administraţia Vladimir Putin consideră că atentatul soldat cu moartea Dariei Dughina, fiica filosofului Aleksander Dughin, ideologul Kremlinului, a fost planificat şi comis de serviciile secrete ucrainene. „Crima a fost planificată şi comisă de serviciile secrete ucrainene”, a comunicat luni Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia, conform agenţiei Interfax, citată de site-ul german Tagesspiegel.de, potrivit Ziarul Financiar.

Rusia nu-i va ierta pe autorii asasinării Dariei Dughina, dar Ucraina neagă orice implicare în acest asasinat

Administraţia Volodimir Zelenski a negat orice implicare în atentatul comis la periferia Moscovei. Daria Dughina, în vârstă de 29 de ani, a fost asasinată sâmbătă, într-o explozie care a vizat maşina sa. Autorităţile ruse suspectează că ţinta atacului era tatăl Dariei, filosoful Aleksandr Dughin, considerat ideologul Kremlinului.

Dughin acuză Ucraina pentru moartea fiicei sale. Ce răspuns a dat Kievul

Filosoful şi ideologul rus Aleksandr Dughin a acuzat luni Ucraina pentru asasinarea și moartea fiicei sale, Daria Dughina, care a murit sâmbătă în urma exploziei autoturismului său, atentat atribuit de asemenea de investigatorii ruşi unei presupuse agente a serviciilor secrete din Ucraina, ţară ce a negat orice implicare, Kievul negând de asemenea relatări recente ale presei ruse care afirmă că respectiva femeie-agent ar fi făcut parte din regimentul Azov, relatează CNN.

Daria Dughina a fost ucisă într-o explozie ”în faţa ochilor mei” în timp ce ”revenea de la festivalul ‘Tradiţia’ de lângă Moscova”, îşi începe Aleksandr Dughin mesajul transmis pe canalul de Telegram al prietenului său Konstantin Malofeev.

”Ea era o frumoasă fată ortodoxă, patrioată, corespondent militar, expertă la posturi centrale şi filosof. Discursurile şi relatările sale au fost mereu profunde, întemeiate şi cumpătate. Niciodată nu a îndemnat la violenţă şi război. Era o stea ascendentă la începutul călătoriei sale”, şi-a descris Dughin fiica în vârstă de 30 de ani, adăugând că ”duşmanii Rusiei au ucis-o josnic, mişeleşte”. O slujbă religioasă în memoria ei urmează să se desfăşoare marţi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă