21.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăSportLarisa Iordache se retrage din gimnastică, după 7 operații la picior

Larisa Iordache se retrage din gimnastică, după 7 operații la picior

Larisa Iordache, una dintre cele mai importante gimnaste ale României, se retrage din gimnastică la vârsta de 25 de ani. Sportiva își încheie cariera după ce a suferit 7 operații la picior.

Gimnasta Larisa Iordache a trecut recent printr-o nouă intervenție la Viena, după Jocurile Olimpice de la Tokyo. La câteva săptămâni de la intervenția chirurgicală, sportiva și-a anunțat retragerea.

Larisa Iordache se retrage din gimnastică la vârsta de 25 de ani

„Am luat decizia de a părăsi acest vis frumos al meu, gimnastica. Mă voi retrage de data asta cu sufletul împăcat. Nu voi mai avea niciun gând de a mă supune pe mine la încercări din punct de vedere psihic. Din păcate, mă retrag pentru oamenii aceia care încă îmi pun întrebări când mă văd în competiție. Dar, din fericire pentru mine, mă retrag.”, a spus Larisa Iordache la podcastul „Fain&Simplu cu Mihai Morar”.

Cea mai mare gimnastă a României din ultimii ani a precizat că pleacă din lumea gimnasticii cu sufletul împăcat. Pentru Larisa Iordache se încheie un capitol intens din viață, unul care a adus România în atenția lumii. Sportiva are 16 medalii europene, fiind a doua cea mai medaliată sportivă la acest nivel, după legendara rusoaică Svetlana Horkina. De asemenea, din cele 24 de medalii, una este de bronz olimpic, 2 medalii de argint la Campionatele Mondiale, dar și 7 titluri europene.

Larisa este numită noua Nadia Comăneci a gimnasticii românești

Gimnasta a suferit mai multe operații

„Am realizat că eu sunt mai importantă. Corpul meu este mai important. Eu trăiesc în el și trebuie să am grijă de el. Gimnastica îmi oferă plăcerea, dar mă și îngenunchează. Eu am făcut tot ce am putut.”, a mai spus gimnasta.

Larisa Iordache a declarat că problemele de sănătate au determinat-o să ia această decizie. De asemenea, gimnasta susține că se aștepta la o înțelegere mai mare din partea Federației, în special după Jocurile Olimpice de la Tokyo. Larisa Iordache s-a retras din competiție în finala la bârnă. Aceasta s-a accidentat în timpul concursului și a avut nevoie de intervenția medicilor.

„Aș fi vrut să purtăm o discuție de la om la om. Am cerut și am inițiat o discuție, chiar înainte să plec la Viena. Totul era la cald, erau toți dezamăgiți de situați în sine și de mine. Mi s-a zic că dacă eu știam sigur că iau medalie la bârnă, intram în finală. Am rămas șocată. Eram sigură că iau medalie. Au fost 3 motive pentru care am fost suspectată: că mi-era frică de concurs, că nu puteam să iau medalie și că nu voiam.”, a spus Larisa Iordache.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Poștaștii vor aduce acasă brățara “Butonul Roșu”

Poșta Română a devenit partener, în dezvoltarea la nivel național, al sistemului Butonul Roșu. Acest serviciu vine în completarea numărului unic de urgență 112...

Pe 8 octombrie începe pelerinajul la racla Sfintei Cuvioase Parascheva

Sâmbătă, 8 octombrie, cu prilejul prăznuirii Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, se va organiza un pelerinaj la Iași, potrivit lui Lucian Apopei, directorul de comunicare...

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate, care va contribui la reducerea dependenței Europei de sud-est de...
Ultima oră
Pe aceeași temă