19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiLa Hong Kong s-au sporit măsurile de control asupra mulțimilor după tragedia...

La Hong Kong s-au sporit măsurile de control asupra mulțimilor după tragedia de la Seul

În Hong-Kong au crescut măsurile de control asupra mulțimilor după tragedia produsă la Seul, în weekend.

Poliția din Hong Kong a implementat un flux de pietoni „unidirecțional” pentru a ajuta la gestionarea mulțimilor de petrecăreți luni (31 octombrie), după o busculadă mortală în Coreea de Sud, în acest weekend.

Poliția a cerut, de asemenea, petrecăreților să evite să se adune pe pante abrupte și pe trepte în centrul vieții de noapte al orașului, Lan Kwai Fong.

Petrecăreții costumați au spus că se simt încrezători și în siguranță ieșind să sărbătorească Halloween-ul, datorită măsurilor poliției din Hong Kong, potrivit Reuters.

În Hong-Kong s-au sporit măsurile de control după tragedia de la Seul, din cartierul Itaewon, unde mai multe mulțimi s-au busculat

Totul vine după o fugă mortală în cartierul popular Itaewon din Seul, de sâmbătă (29 octombrie), când s-au adunat mulțimile pentru primele festivități de Halloween fără masca sanitară din ultimii trei ani.

Haosul a izbucnit când oamenii s-au îmbulzit pe o alee deosebit de îngustă și în pantă, chiar și după ce era deja plină, au spus martorii.

Oficialii au declarat că 154 de oameni au fost uciși și 149 au fost răniți, iar 33 de persoane sunt în stare gravă.

Coreea de Sud, în doliu după tragedia de Halloween

Membrii familiilor șocate au adunat cadavrele, părinții și-au căutat copiii și o țară a căutat răspunsuri duminică, după ce cel puțin 153 de persoane au murit strivite de o mulțime de oameni pe o alee din Coreea de Sud, în timpul festivităților de Halloween.

Pe străzile din Seul, în Coreea de Sud, duminică (30 octombrie), locuitorii depun flori și îi caută pe cei dragi dispăruți, după ce o busculadă de Halloween a ucis cel puțin 153 de persoane într-o zonă aglomerată, unde se aflau cluburi.

O mulțime uriașă care sărbătorea în popularul cartier, Itaewon, a năvălit pe o alee sâmbătă seara, au declarat oficialii de urgență, adăugând că numărul morților ar putea crește.

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a vizitat locul unde a avut loc debandada, după ce a declarat duminică o perioadă de doliu național.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă