9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăȘtirile zileiLa furat de floarea-soarelui - Într-o singură noapte, hoții au plecat cu...

La furat de floarea-soarelui – Într-o singură noapte, hoții au plecat cu toată recolta de pe un câmp de 30 de hectare

Nu, nu este un titlu de film. Asta s-a întâmplat chiar în județul Ialomița. Într-o singură noapte, hoții au furat toată floarea-soarelui de pe un câmp de 30 de hectare.

Proprietarul a rămas cu „gura căscată”

La primele ore ale dimineții când proprietarul a mers să verifice cum stă cu recolta, acesta a rămas efectiv fără cuvinte.

„Am pus mâinile în cap și nu am vrut să cred! E suprafață foarte, foarte mare, care a fost furată la noi! Puteți să vedeți! Parcela are o lungime de 1.200 de metri. Vedeți că din 31 de hectare a fost luat tot! Au rămas una-două plante, dar nu mai avem ce recolta din suprafața asta de 31 de hectare! A fost luat tot! Tot a fost luat!”, spune proprietarul.

Pățania a avut loc în comuna Balaciu din județul Ialomița. Hoții au furat 31 de hectare, iar proprietarul este sigur că s-au folosit utilaje speciale.

„A fost făcut în grabă, unele plante au rămas în picioare! Vedeți în partea dreaptă a dumneavoastră, toate plantele au rămas în picioare! A fost făcut în grabă! Avem pălăriile pe jos, întregi, nerecoltate! Asta înseamnă că cine a făcut, cine a recoltat, a recoltat în grabă, cât de repede s-a putut face recolta! A fost recoltat pentru furt! Nu l-a interesat dacă ai pierdere, nu! A fost luată cea mai mare cantitate în cel mai scurt timp posibil”, explică Antonio Galvão.

„În urma verificărilor a reieșit faptul că din suprafața totală de 110 hectare ar fi fost recoltată o suprafață de 30 ha. În continuare sunt efectuate cercetări în vederea identificării situației de fapt și a persoanelor bănuite, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt” a confirmat Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt la IPJ Ialomița.

Paguba ajunge la aproximativ 40.000 de euro.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Chiriţoiu: Avizăm HG de plafonare a preţurilor RCA

Consiliul Concurenţei avizează proiectul de Hotărâre de Guvern privind plafonarea preţurilor, singura recomandare fiind să existe o limitare şi la costul reparaţiilor, a declarat,...

Chiriţoiu: Avizăm HG de plafonare a preţurilor RCA

Consiliul Concurenţei avizează proiectul de Hotărâre de Guvern privind plafonarea preţurilor, singura recomandare fiind să existe o limitare şi la costul reparaţiilor, a declarat,...

Constanța: Persoane arestate preventiv pentru trafic de minori, pornografie infantilă şi trafic de droguri

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa a arestat cinci persoane pentru mai multe infracțiuni printre...
Ultima oră
Pe aceeași temă