29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInvestigații România Liberă“La Famiglia” Stângă impune un milițian la Garda Națională de Mediu

“La Famiglia” Stângă impune un milițian la Garda Națională de Mediu

Filiala Galați a PNL e o organizație de tip Camorra. Nederanjați de nimeni din structurile de forță ale statului, reprezentanții săi vor să conducă și administrația centrală. “La Famiglia” Stângă impune un milițian la Garda Națională de Mediu.

George Stângă este un model al regimului Iohannis. E președintele PNL Galați. Îmbogățit în cincisprezece ani de administrație, cât un om de afaceri într-o viață, nimeni din instituțiile de forță ale statului nu-l deranjează. Pentru că stângistul de dreapta „poate,” acum, vrea să-și numească nașul sorei soției mare șef la Garda Națională de mediu.

Cum a reușit să strângă Stângă o avere de peste 200.000 de Euro, conform declarației de avere, el lucrând   numai la stat, rămâne o enigma.

Un milițian ajunge șef la „Pașapoarte,” iar prin grație liberală șef la Garda Națională de Mediu

Traficul lui de influență de la ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, rămâne doar în memoria media, nu și a procurorilor.

Pentru că nimic nu-i stă în cale, spre pofta ce-a poftit, aceea de a-și crea o rețea de rude și de protejați în administrația publică locală și centrală, îl propune pe nașul sorei soției, Aurelian Păduraru, fost comisar de Poliție, ca șef la Garda Națională de Mediu. Asta după ce l-a impus ca secretar de stat la Ministerul Administrației și Internelor.

În PNL a fost un mare scandal la numirea acestuia. Voci grave au protestat că un fost milițian, ajuns șef la “Pașapoarte,” controla prefecții cu mulți ani de muncă în PNL. Deciziile lui discreționare i-au dus pe unii la disperare.

Senatorul Stângă este cunoscut în Galați de cum învârte roata looserilor în ședințele de partid, unde controlează și musca. I-a preluat și orientat spre “deconcentrate” pe liberalii care au pierdut alegerile locale.

Aurelian Păduraru este nașul de cununie al cumnatei lui George Stângă, adică sora soției sale

”Aș vrea să te rog frumos să îmi prelungești mandatele celor doi directori…, sunt luna asta amândouă și la AFDJ și la APDM și principalul lucru, ți-o spun din tot sufletul, pentru mine este raționamentul politic, că eu am alegeri interne în partid și nu mi-ar conveni să…, adică nu zic că aș pierde alegerile la Galați, dar nici un aș avea o situație foarte confortabilă dacă mi-aș pierde oamenii de acolo,” este mesajul adresat de George Stângă lui Cătălin Drulă, înregistrat pe șest.

–––––––––––––––––––––––––––––––––-

Și-a promovat, într-o mascaradă de alegeri interne, în funcția de subprefect pe Andra Costache, consiliera lui de la cabinetul parlamentar. Umilită electoral la Tg. Bujor, a fost promovată ca sub prefect, în dauna unui spiro-haretist, Paul Cristea, care nu și-a putut menține funcția de primar în Șendreni, județul Galați.

Urcușul lui Stângă într-un partid de dreapta

George Stângă e „face, drege,” mare dregător liberal

George Stângă a fost promovat de Paul Dobre ca tânără speranță liberală. Cu ajutorul bătrânului lup liberal (în cărți pentru șefia ICR Portugalia), și-a instituit caracatița, nu doar în tot județul, ci și la vârful administrației centrale.

Stângă  l-a împins pe aghiotantul său de la PNL, Petrișor Potec, în lupta pentru Primăria Galați. Necâștigător.

Apoi, sub comanda sa, PNL a înregistrat un dezastru electoral în alegerile parlamentare din 2020, unde PNL-Stângă a obținut doar 22,73% din voturi.

Un combinator de clasă, cu grijă de refuzații alegătorilor

După principiul “pierzi-câștigi, negustor te numești,” adică combinator politic, Stângă îl propulsează pe Aurelian Păduraru, looser-ul dinFoltești, umilit în alegerile locale din 2020 de un pesedist, direct în MAI, pentru a afla înainte de alții “cum merg dosarele.”

citește și: Noua Ordine, Céline Dion și hăinuțele unisex

Aurelian Păduraru a intrat în politica “de dreapta,” ca tânăr pensionar MAI. Cu o funcție de comisar și o pensie specială, pentru a nu se plictisi acasă, a ajuns cu “dispensă” de la Stângă – direct președintele filialei Foltești a Partidului Național Liberal, încălcând grav statutul, care prevedea o anumită vechime. A candidat la alegerile locale pentru funcția de primar. Cu acest prilej, presa a aflat din declarația sa de avere că are de Casa de Pensii a Ministerului de Interne o pensie de 78.000 de lei pe an. A câștigat fără loc. Pur și simplu a fost zdrobit de candidatul PSD. De aici a început urcușul nașului sorei nevestei.

Păduraru știe ce rol au pădurile în viața politică. El știe să stea drepți, la ordin

Chestorul pensionar și-a înființat și o companie – SC Sfinx Pad SFX SRL Galați, unde și-a angajat soția. Devine membru al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă.

Contactat de publicaţia Viaţa Liberă, Aurelian Păduraru a confirmat că i s-a făcut propunerea pentru a fi șef al Gărzii Naționale de Mediu.

Pentru că funcția de secretar de stat nu ar fi suficientă pentru chestorul ieșit timpuriu la pensie, acum George Stângă țintește mai sus. Vrea să-l impună în coaliție PSD-PNL-UDMR ca șef la Garda Națională de Mediu.

Cea mai mare realizare din viața lui Adrian Pîrvu e că s-a pozat cu președintele Klaus Iohannis

Nu că ar fi interesante și alte exemple despre cum omul lui Iohannis de la galați își face treaba. Senatorul “cu înaltă protecție” a reușit să-și impună finul în funcția de director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Galați, în ciuda legăturilor sale cu „mafia balastierelor.” Adrian Pîrvu a a avut o ascensiune fulminantă. Angajat în 2020 pe o poziție de consilier la o primărie din județ, a ajuns director APM Galați, prin transfer.

Penalul șef de la tineret a încălcat legea apelor, pe care ar fi trebuit să o pună în aplicare

IPJ l-a descoperit pe Pîrvu, lider al organizației Tineretului Național Liberal Galați și finul șefului PNL Galați, că a escavat ilegal în zona Rotunda, de pe raza UAT comuna Drăgănești. Pîrvu ar fi fost surprins în timp ce excava nisip ilegal, fără să dețină autorizație. Nu era vorba de o exploatare în albia Siretului, ci de excavarea unui mal cu înălțimea de aproximativ 30 de metri, de pe care fusese îndepărtat stratul de pământ și se excava stratul următor, de nisip, cu ajutorul mai multor utilaje, scria presa locală.

“Au fost dispuse măsuri de încetare a activității de excavare pe amplasamentul menționat”, se spunea în comunicatul Poliției și s-a întocmit un dosar penal. Ulterior, a fost retras din funcție.

La Parchetul Judecătoriei Tecuci există un dosar pe numele lui Pîrvu pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale, adică pentru încălcarea „Legii Apelor”, o lege de bază ale protecției mediului. Iar în aceste condiții, numirea lui Pîrvu în funcția de director al Agenției de Mediu Galați are legătură cu cea ce presa scria în Italia din timpul Mafiei “La Famiglia.” Sau lupul, paznic la oi.

Senatorul Stângă “de dreapta” demonstrează că filmele de tip Camorra s-au bazat pe cazuri reale. 

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
00:02:06

VIDEO: Congresul american adoptă un proiect de lege bipartizan privind siguranța armelor

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat vineri, pentru prima dată în ultimele trei decenii, o legislație importantă privind siguranța armelor de foc. A fost...

Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. Ce este această afecțiune

Astăzi, 25 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. 1% din populația lumii trăiește cu această afecțiune. De altfel, nu este contagioasă, așa că...

Ludovic Orban: „Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru!”

Ludovic Orban a scris pe pagina sa de Facebook despre un subiect mult disputat de multă vreme, și anume, intrarea României în spațiul Schengen. Președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă