21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalLa Davos, Soros a cerut „mobilizare generală” împotriva lui Putin

La Davos, Soros a cerut „mobilizare generală” împotriva lui Putin

La Forumul Economic de la Davos, omul de afaceri, George Soros, a cerut lumii să mobilizeze toate resursele împotriva lui Putin.

„Europa pare să se îndrepte în sfârşit în direcţia bună” cu o integrare mai puternică între ţări în faţa agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Acum, în Occident „trebuie să ne mobilizăm toate resursele pentru a pune capăt războiului, trebuie să-l învingem pe Putin cât mai curând posibil”, conform dcnews.ro.

Vorbele îi aparţin miliardarului George Soros şi au fost spune jurnaliştilor la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elveţia).

Încă din 2009, înainte de acest forum de la Davos, Soros avertiza asupra agresivității geopolitice a Rusiei conduse de Putin

„Europa nu poate sa-si permita sa ignore agresivitatea geopolitica a Rusiei”, avertizeaza miliardarul american George Soros, cunoscut investitor si filantrop de origine ungara, intr-un articol intitulat „Alternativa geopoliticii: Problema rusa”, aparut in editia de joi a cotidianului economic rus Vedomosti, consultat de Agerpres.

Adresandu-se conducerii Uniunii Europene, Soros avertizeaza sa nu subestimeze intarirea „Rusiei neprietenoase”, atragand atentia asupra slabiciunilor statului rus care ar putea fi folosite in folosul UE, „pentru ca puterea legii sa inlocuiasca legea celui puternic”.

„Rusia a devenit din nou agresiva si un jucator activ pe arena internationala, ea se intoarce in Europa, iar acest fapt nu poate sa nu ingrijoreze. Dar toate punctele castigate de Rusia sunt doar pe teren geopolitic. Forta Rusiei sta in pozitia ei geopolitica, iar acestui avantaj geopolitic UE i-ar putea contrapune principiile societatii deschise si democratice, o politica unitara si comuna, precum si sprijinirea fostelor republici sovietice”, recomanda filantropul american.

El considera ca Rusia ar putea fi sedusa prin atractivitatea modului de viata occidental, „sarmul european” fata de care nu sunt indiferenti nu doar liderii, ci societatea rusa in ansamblu.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă