9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaKremlinul le oferă contracte de angajare în armata Rusiei acelor membri Wagner...

Kremlinul le oferă contracte de angajare în armata Rusiei acelor membri Wagner care n-au participat la revoltă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunțat că acei luptători Wagner care n-au participat la revoltă vor putea beneficia de contracte de angajare în armata Rusiei.

Anunțul, preluat de presa de la Moscova, a fost transmis de Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Acest lucru ar sugera că oferta de angajare este lansată chiar de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Tentativa de reconciliere între conducerea armatei ruse și unii dintre membrii Wagner a fost lansată în noaptea dintre 24 spre 25 iunie 2023. Anterior, în seara zilei de 24 iunie, liderul Wagner, Evgheni Prigojin, anunțase că a ordonat membrilor grupării sale să renunțe la marșul spre Moscova și să se retragă în cazărmi. La momentul acestui anunț al lui Prigojin, mercenarii aflați în marș spre Moscova s-ar fi aflat la circa 200 de kilometri de capitala Rusiei.

Pe de altă parte, conducerea Republicii Belarus, stat satelit al Rusiei, a anunțat că Prigojin va veni în Belarus și că luptătorii Wagner vor fi aliații armatei din Belarus. Această decizie s-ar fi luat după ce președintele din Belarus, Lukașenko, ar fi avut o discuție cu președintele Rusiei.

După ce au fost amenințați cu procese penale, membrii Wagner obțin contracte de angajare în armata Rusiei

Moscova a anunțat, în seara zilei de 24 iunie, că întrucât grupul Wagner a oprit revolta, nici Prigojin nici colaboratorii lui nu vor mai fi cercetați penal. Înaintea revoltei din 23 și 24 iunie, grupul Wagner lupta în Ucraina. În mod evident, acei membri Wagner care vor fi încorporați în armata Rusiei vor fi trimiși înapoi în Ucraina, la așa – zisa “operațiune specială” a Rusiei.

În timpul revoltei, Prigojin susținea că are în grupul Wagner 25.000 de luptători. Nu este clar câți dintre aceștia ar putea fi cooptați în armata oficială a Rusiei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Asociația Pro Infrastructură dezvăluie o situație alarmantă la șantier

Asociația Pro Infrastructură dezvăluie o situație alarmantă la șantierul Drumului Expres DEx12 Craiova-Pitești construit de UMB, compania lui Dorinel Umbrărescu, unde lucrările par...
Ultima oră
Pe aceeași temă