8.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăInternaționalKenneth Smith va fi primul om din SUA care va fi executat...

Kenneth Smith va fi primul om din SUA care va fi executat cu o „mască morții”

Kenneth Smith, în vârstă de 58 de ani, condamnat pentru o crimă comisă când avea 23 de ani, va deveni primul om din America(SUA) executat cu o “mască a morții”. Va fi executat pe 25 ianuarie 2024, potrivit, potrivit stiripesurse.ro.

Smith va fi primul american care va fi executat cu această metodă, care presupune umplerea plămânilor și a creierului cu azot, un compus inodor, incolor, insipid, dar letal.

În noiembrie 2021, Smith a fost programat să fie executat cu injecție letală, dar procedura a fost amânată după ce executorii au avut dificultăți în găsirea unei vene potrivite.

Acum, Smith va fi executat cu o „mască a morții”, o metodă care nu a fost niciodată folosită până acum în Statele Unite. Patru experți ai ONU au contestat legalitatea acestei metode, susținând că nu există dovezi științifice care să ateste că aceasta este mai umană decât injecția letală.

În 1988, Smith a fost condamnat la moarte pentru uciderea lui Elizabeth Sennett, o femeie de 45 de ani. El a fost angajat de soțul victimei, un pastor, cu 1.000 de dolari, pentru a o înjunghia pentru banii din polița ei de asigurare de viață, potrivit The Guardian.

SUA adoptă gazarea cu nitrogen ca nouă metodă de execuție pentru pedeapsa capitală

Noua metodă a fost anunţată într-o declaraţie a procurorului general din Oklahoma, Mike Hunter, şi a directorului Departamentului Închisorilor, Joe Allbaugh.

Metoda de execuţie cu gaz a fost aleasă pentru că este “eficientă, simplu de administrat, uşor de obţinut şi nu necesită proceduri medicale complexe”, a spus Hunter.

“Cred în justiţie pentru victime şi familiile lor şi în pedeapsa capitală ca fiind potrivită pentru cei care comit astfel de crime”, a adăugat el.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Apple lansează laptopurile MacBook Air cu cipuri M3

Apple a prezentat luni noi laptopuri MacBook Air cu cele mai recente procesoare M3, mizând pe faptul că modelele mai puternice vor atrage consumatorii...

Nikki Haley l-a învins pe Trump în alegerile primare republicane din Washington

Nikki Haley, contracandidata lui Donald Trump în interiorul Partidului Republican, l-a învins pe Trump în alegerile primare republicane din Washington D.C. Haley și Trump sunt rivali...

Spania se laudă cu scăderea numărului de șomeri

Numărul șomerilor în Spania a înregistrat o scădere surprinzătoare în luna trecută, atingând cel mai redus nivel înregistrat într-o lună februarie începând din 2008,...
Ultima oră
Pe aceeași temă