5.3 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeȘtirile zileiJoe Biden încheie turneul irlandez în orașul său natal ancestral

Joe Biden încheie turneul irlandez în orașul său natal ancestral

Președintele american Joe Biden a susținut vineri (12 aprilie) un discurs încântător, în stil campanie electorală, în fața unei mulțimi exuberante în orașul său natal ancestral din vestul Irlandei, Ballina, pentru a încheia o vizită de stat nostalgică de trei zile înainte de ceea ce se așteaptă a fi o istovitoare candidatură pentru realegere în 2024, potrivit Reuters.


Biden a apărut în fața a mii de simpatizanți care fluturau steaguri la un imn punk celtic înălțător, pentru un eveniment care a adus genul de energie pe care președintele democrat va spera să o recreeze în mitingurile interne.

Joe Biden a încheiat turneul irlandez în orașul său natal ancestral unde unul din strămoșii săi a și construit o biserică


„ De-a lungul anilor, poveștile din acest loc au devenit parte din sufletul meu”, a spus Biden mulțimii din fața unei catedrale pe care stră-stră-stră-străbunicul său a ajutat să se construiască.
Turul Irlandei, cel mai lung realizat vreodată de un președinte al SUA în exercițiu, i-a permis lui Biden să se răsfețe în mai multe zile, pline de glumițe și de sesiuni foto nesfârșite.

Joe Biden va merge în Irlanda şi Irlanda de Nord pentru a celebra acordul de pace din „ Vinerea Mare”

Preşedintele american Joe Biden a afirmat luni că „intentionează” să viziteze Irlanda şi Irlanda de Nord, după ce premierul britanic l-a invitat să vină pentru a comemora aşa-numitului acord de pace din „Vinerea Mare”, notează AFP.

„Vă invităm în Irlanda de Nord şi sperăm că veţi putea veni, pentru a comemora acordul” semnat în urmă cu 25 de ani, a declarat Rishi Sunak în timpul unei întâlniri la San Diego, în California.

„Ştiu că este ceva foarte special şi la care ţineţi. Ne-ar face plăcere să fiţi alături de noi”, a adăugat el.

„Douăzeci şi cinci de ani. Parcă a fost ieri”, a răspuns preşedintele american, mulţumindu-i premierului Sunak, potrivit agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

România, țara IT-iștilor, tot la foaie și pix. Interviu cu ministrul digitalizării

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, declară război imprimantelor și spune că are planuri mari în ceea ce privește digitalizarea administrațiilor din țară,...
00:00:59

VIDEO. Scuzele fostului premier britanic Boris Johnson în cadrul anchetei COVID, întrerupte

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a declarat că îi pare profund rău pentru pierderile de vieți omenești din timpul pandemiei COVID-19, în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă