10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden, aflat într-o vizită în Asia, a numit Vietnamul țară din...

Joe Biden, aflat într-o vizită în Asia, a numit Vietnamul țară din „ lumea a treia”

Joe Biden, aflat într-o vizită oficială în mai multe țări din Asia, a numit Vietnamul țară din „ lumea a treia”, conform stiripesurse.ro.

Preşedintele american, aflat într-o călătorie oficială în Asia, a susţinut o conferinţă de presă în Vietnam, însă, vizibil obosit, Joe Biden a pierdut firul discursului şi a fost întrerupt de purtătoarea sa de cuvânt.

Plecat de cinci zile de la Washington, Joe Biden a călătorit în Asia pentru summitul G20 de la New Delhi, apoi s-a dus la Hanoi. În timp ce se afla acolo, a ţinut o conferinţă de presă oarecum dezarticulată, determinând-o pe purtătoarea de cuvânt a Casei Albe să îl întrerupă pe preşedintele SUA în mijlocul discursului.

Joe Biden a început prin a lăsa să se înţeleagă că este obosit după “o călătorie în jurul lumii în cinci zile”.

“Este seară, nu-i aşa?”, a glumit el când s-a aşezat la microfon, după ce a încercat o introducere cu “Bună dimineaţa, Vietnam”.

Preşedintele american, în vârstă de 80 de ani, a continuat cu un discurs.El le-a explicat jurnaliştilor prezenţi ce subiecte au fost discutate cu diverşi reprezentanţi cu care s-a întâlnit în timpul şederii sale. A descris apoi Vietnamul ca fiind o ţară din “lumea a treia”, înainte de a se corecta spunând că este din “Sudul global”, expresie care desemnează ţările emergente.

Apoi s-a pierdut în şirul gândurile sale, iar discursul său, destul de poticnit, a fost foarte repede întrerupt de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, care i-a tăiat microfonul lui Joe Biden şi a strigat “Mulţumesc, aici se încheie această conferinţă de presă”, în timp ce şeful Casei Albe încă vorbea.

Joe Biden se va întoarce la Casa Albă mai repede, imediat după summitul G7 din Japonia

Preşedintele american, Joe Biden, se va întoarce la Casa Albă duminică, după summitul G7 din Japonia, pentru a se consacra discuţiilor dure privind datoria publică, renunţând la vizitele în Australia şi Papua Noua Guinee, a anunţat marţi Casa Albă, notează AFP.

Şeful statului se va întoarce la Washington mai devreme decât era prevăzut iniţial pentru a se întâlni cu opoziţia republicană şi pentru “a se asigura că Congresul ia măsuri înainte de termenul limită pentru a evita o incapacitate de plată”, care ar fi fără precedent, a precizat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat.

Joe Biden l-a informat pe premierul australian, Anthony Albanese, despre amânarea vizitei sale şi l-a invitat oficial la Casa Albă, a mai făcut cunoscut purtătoarea de cuvânt.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă