19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăCoronavirusJens Stoltenberg are COVID-19. Ce simptome prezintă

Jens Stoltenberg are COVID-19. Ce simptome prezintă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost diagnosticat cu COVID-19, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu, într-o postare pe contul său de Twitter, potrivit Reuters.

“Este vaccinat cu schema completă şi are simptome uşoare”, a scris ea, potrivit agerpres.ro.

Şeful NATO “va continua să îşi îndeplinească de acasă îndatoririle”, în acord cu “instrucţiunile medicale belgiene”, a explicat purtătoarea de cuvânt.

Sediul Alianţei Nord-Atlantice este la Bruxelles.

Finlanda și Suedia vor putea adera rapid la NATO dacă decid să solicite aderarea la alianța militară occidentală, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, joi (28 aprilie).

„Dacă decid să aplice, Finlanda și Suedia vor fi binevenite cu căldură și mă aștept ca procesul să meargă rapid”, a declarat Stoltenberg reporterilor de la Bruxelles.

El a spus că este sigur că se pot găsi aranjamente pentru perioada intermediară dintre o cerere a celor două țări scandinave și ratificarea oficială în parlamentele tuturor celor 30 de membri NATO.

„Sunt încrezător că există modalități de a depăși această perioadă intermediară într-un fel, care este suficient de bună și funcționează atât pentru Finlanda, cât și pentru Suedia”, a spus Stoltenberg.

Finlanda și Suedia se grăbesc să adere la NATO, dar Rusia amenință cu plasarea de arme nucleare în enclava Kaliningrad
Rusia, cu care Finlanda împarte o graniță de 808 mile, a declarat că va desfășura arme nucleare și rachete hipersonice în enclava sa baltică Kaliningrad dacă Finlanda și Suedia decid să se alăture NATO.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

JYSK a lansat colecția de mobilier și accesorii de grădină pentru vara 2024

Retailerul scandinav de mobilier și decorațiuni pentru casă JYSK a prezentat noua colecție de mobilier...

Răzvan Lucescu, despre posibilitatea ca acesta să schimbe echipa: “Nu sunt disperat”

Răzvan Lucescu, antrenorul echipei grecești de fotbal PAOK Salonic, a declarat recent pentru postul italian Radio Sportiva că nu este disperat să plece în...

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...
Ultima oră
Pe aceeași temă