21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalStoltenberg: Finlanda și Suedia ar putea adera rapid la NATO

Stoltenberg: Finlanda și Suedia ar putea adera rapid la NATO

Finlanda și Suedia vor putea adera rapid la NATO dacă decid să solicite aderarea la alianța militară occidentală, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, joi (28 aprilie).

„Dacă decid să aplice, Finlanda și Suedia vor fi binevenite cu căldură și mă aștept ca procesul să meargă rapid”, a declarat Stoltenberg reporterilor de la Bruxelles.

El a spus că este sigur că se pot găsi aranjamente pentru perioada intermediară dintre o cerere a celor două țări scandinave și ratificarea oficială în parlamentele tuturor celor 30 de membri NATO.

„Sunt încrezător că există modalități de a depăși această perioadă intermediară într-un fel, care este suficient de bună și funcționează atât pentru Finlanda, cât și pentru Suedia”, a spus Stoltenberg.

Finlanda și Suedia se grăbesc să adere la NATO, dar Rusia amenință cu plasarea de arme nucleare în enclava Kaliningrad

Rusia, cu care Finlanda împarte o graniță de 808 mile, a declarat că va desfășura arme nucleare și rachete hipersonice în enclava sa baltică Kaliningrad dacă Finlanda și Suedia decid să se alăture NATO.

„Demonstrează doar că Rusia nu respectă dreptul de bază al fiecărei națiuni de a-și alege propria cale”, a spus Stoltenberg reporterilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Conferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis astăzi la Burgenstock, în Elveţia.Şefi de stat şi de guvern şi alţi...

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Oficiali: Suedia și Iranul au realizat un schimb de prizonieri în urma unei înțelegeri bilaterale

Suedia şi Iranul au efectuat sâmbătă un schimb de prizonieri, au declarat oficialii, Suedia eliberând un fost oficial iranian condamnat pentru rolul său într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă