14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăȘtirile zileiiOS 16.4 vine cu caracteristici noi

iOS 16.4 vine cu caracteristici noi

Apple testează în prezent versiunea beta a iOS 16.4, care include o serie de caracteristici noi și modificări pentru iPhone. Apple spune că actualizarea software-ului va fi lansată în primăvară, ceea ce înseamnă că va fi disponibilă probabil în martie sau aprilie.

Caracteristici noi care vor sosi pe iPhone cu iOS 16.4, inclusiv emoji suplimentare, notificări web push:

Emoji-uri noi

iOS 16.4 vine cu noi emoji introduse cu Unicode 15.0, inclusiv o față care tremură, o inimă în trei noi opțiuni de culoare, un măgar, un elan, o meduză și altele. La începutul acestei săptămâni, am oferit o privire asupra tuturor noilor emoji care vin odată cu actualizarea.

Notificări Web Push

iOS 16.4 vine cu suport pentru notificări push bazate pe web prin intermediul Safari pe iPhone. Această caracteristică permite utilizatorilor să primească notificări de pe site-uri web prin Safari, la fel ca notificările trimise de aplicațiile din App Store. Doar site-urile web pe care un utilizator le salvează ca aplicație web pe ecranul principal pot solicita trimiterea de notificări push.

Meniul “Actualizări Beta

Începând cu iOS 16.4, există un nou meniu “Actualizări Beta” în aplicația Setări, la secțiunea General → Actualizare software. Acest meniu le va permite membrilor programului Apple Developer Program să acceseze versiunile beta ale iOS pentru dezvoltatori fără a fi nevoie să instaleze un profil de configurare de pe site-ul Apple Developer, simplificând procesul de instalare a versiunilor beta. De asemenea, este posibil să activezi cu ușurință betas publice ale iOS din același meniu.

Opțiunea pentru versiunile beta pentru dezvoltatori va apărea pe iPhone doar dacă dispozitivul este conectat la același ID Apple pe care l-ați folosit pentru a te înscrie în Programul Apple pentru dezvoltatori. În viitoarele versiuni de iOS, Apple spune că acest nou meniu va fi singura modalitate de a activa betas pentru dezvoltatori, împiedicând utilizarea și partajarea online a profilurilor de configurare în mod gratuit.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Noua fiță masonică: Sarmale la …roabă!

Așa zișii masoni grupați, în Marea Lojă Națională a României condusă, în scripte, de preotul Cătălin Tohăneanu, dar, în realitate, de plagiatorul Radu...

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...
Ultima oră
Pe aceeași temă