22.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

România face eforturi fără precedent pentru a combate corupția, anunță ministrul Justiției

România face eforturi „fără precedent” pentru a combate corupția, a anunțat ministrul Justiției, Stelian Ion, în cadrul unei sesiuni speciale a Adunării Generale a ONU.

„Am susţinut o alocuţiune la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei – ne asumăm ferm eforturi fără precedent în combaterea corupţiei”, a anunțat ministrul Stelian Ion, citat într-un comunicat de presă difuzat de Ministerul Justiţiei.

Ministrul român al Justiției a exprimat această poziție în cadrul unei sesiuni speciale a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei, sesiune care s-a desfășurat în perioada 2 – 4 iunie 2021 la New York.

În acest context, ministrul Stelian Ion a salutat introducerea luptei împotriva corupţiei pe agenda Adunării Generale, întrucât corupția facilitează activitatea grupurilor de crimă organizată. O poziție similară va avea și România, în ceea ce privește politica penală în chestiunea macro-criminalităţii, „inclusiv a celei de mediu”, precizează Ministerul Justiției.

Ministrul român a reamintit importanţa utilizării consecvente a Convenţiei ONU împotriva corupţiei (UNCAC) şi a Convenţiei ONU împotriva criminalităţii transnaţionale organizate (UNTOC), ca instrumente esenţiale de consolidare a cooperării judiciare internaţionale în materie penală.

Ministrul Stelian Ion s-a referit și la Strategia Naţională Anticorupţie, care este în lucru în România, precum şi la recuperarea bunurilor provenite din infracţiuni, în gama de instrumente destinate contracarării corupţiei.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă