30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInvestigații România LiberăRomânia face eforturi fără precedent pentru a combate corupția, anunță ministrul Justiției

România face eforturi fără precedent pentru a combate corupția, anunță ministrul Justiției

România face eforturi „fără precedent” pentru a combate corupția, a anunțat ministrul Justiției, Stelian Ion, în cadrul unei sesiuni speciale a Adunării Generale a ONU.

„Am susţinut o alocuţiune la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei – ne asumăm ferm eforturi fără precedent în combaterea corupţiei”, a anunțat ministrul Stelian Ion, citat într-un comunicat de presă difuzat de Ministerul Justiţiei.

Ministrul român al Justiției a exprimat această poziție în cadrul unei sesiuni speciale a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei, sesiune care s-a desfășurat în perioada 2 – 4 iunie 2021 la New York.

În acest context, ministrul Stelian Ion a salutat introducerea luptei împotriva corupţiei pe agenda Adunării Generale, întrucât corupția facilitează activitatea grupurilor de crimă organizată. O poziție similară va avea și România, în ceea ce privește politica penală în chestiunea macro-criminalităţii, „inclusiv a celei de mediu”, precizează Ministerul Justiției.

Ministrul român a reamintit importanţa utilizării consecvente a Convenţiei ONU împotriva corupţiei (UNCAC) şi a Convenţiei ONU împotriva criminalităţii transnaţionale organizate (UNTOC), ca instrumente esenţiale de consolidare a cooperării judiciare internaţionale în materie penală.

Ministrul Stelian Ion s-a referit și la Strategia Naţională Anticorupţie, care este în lucru în România, precum şi la recuperarea bunurilor provenite din infracţiuni, în gama de instrumente destinate contracarării corupţiei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 166: țara vecină acuză Kremlinul de peste 27.000 de crime de război

Forţele ruse au comis 27.203 crime de agresiune şi de război pe teritoriul ucrainean de la începutul invaziei și până în prezent, potrivit unui...

Farmecul bijuteriilor cu perle. Când și cum să porți aceste superbe accesorii?

Bijuteriile cu perle sunt printre cele mai elegante piese din colecția unei femei. Clasice și rafinate, ele au devenit o alegere tot mai populară...
Ultima oră
Pe aceeași temă