23 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

România este o ţară sigură, susține ministrul de Interne, după explozia bombei de la Arad

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni dimineață, că „România este o ţară sigură”, în ciuda exploziei criminale de la Arad, produsă cu două zile mai înainte.

„Afirm cu toată responsabilitatea că vorbim de un caz singular, România este o ţară sigură. Cunosc modul de operare al instituţiilor statului român, nivelul de implicare, profesionalismul lor. Vinovaţii vor fi identificaţi şi aduşi în faţa instanţei de judecată”, a declarat ministrul Lucian Bode în dimineața zilei de luni, 31 mai 2021.

„Am fost informat despre această tragedie sâmbătă dimineaţa, imediat după ce s-a produs, şi împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialişti din Poliţia Română. Am luat legătura cu instituţiile partenere – mă refer la SRI, MApN, Parchetul General, care a preluat acest caz de îndată şi, împreună, am gestionat sâmbătă şi duminică cercetările la faţa locului, astfel încât cei mai buni specialişti pe care îi are Poliţia Română să reuşească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul, autorii, să fie trimişi în faţa instanţei de judecată”, a explicat ministrul de Interne.

„Luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru. În acest sens, am audiat martori, membri ai familiei, angajaţi ai societăţii comerciale, prieteni, apropiaţi. Vizualizăm imaginile de la faţa locului, de pe traseul pe care l-a parcurs victima în dimineaţa de sâmbătă şi nu numai”, a precizat ministrul Lucian Bode.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă