13.6 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

O jumătate de tonă de cocaină a fost găsită într-un depozit de lângă București

O jumătate de tonă de cocaină a fost găsită într-un depozit din localitatea Chiajna (județul Ilfov), anunță DIICOT într-un comunicat transmis în ziua de joi, 29 iulie 2021.

„La data de 26.07.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au fost sesizaţi de către ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti cu privire la faptul că, într-un depozit de pe raza judeţului Ilfov, a fost depistată o cantitate de 503 kilograme cocaină disimulată în 35 de baxuri de banane. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că respectiva cantitate de cocaină a ajuns pe teritoriul României într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de provenienţă Columbia, achiziţionat de pe raza unui stat al Uniunii Europene. Valoarea de piaţă a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro. Prin ordonanţa DIICOT s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, cu privire la săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 2 ?i art. 3 din Legea 143/2000”, precizează comunicatul DIICOT.

Lăzile cu cocaină ar fi ajuns în România pe cale maritimă, prin portul Constanţa.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă