19.6 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Ministrul Mediului: În Caraș Severin sunt cele mai valoroase păduri și cele mai slabe rezultate

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a precizat joi, într-o conferință de presă susținută la Reșița, că în județul Caraş-Severin managementul pădurilor a fost defectuos, deși condițiile naturale din zonă sunt foarte bune.

„Deşi este cea mai importantă zonă, cu cele mai mari şi mai valoroase păduri ale României, astăzi Caraş-Severin este Cenuşăreasa Romsilva. Este inadmisibil ca din cele 430.000 de hectare de pădure, cât avem astăzi în Caraş, 400.000 administrate de stat prin Romsilva sau unităţile teritorial administrative, să avem cele mai slabe rezultate. Pentru că aici, din nefericire, managementul a fost defectuos în ultimii ani”, a precizat ministrul Costel Alexe.

„Avem, numai de când sunt eu ministru, trei corpuri de control ale ministrului trimise în Caraş-Severin pe teme de silvicultură, fie de management sau de investiţii pe care Direcţia Silvică ar fi trebuit să le facă aşa cum prevede legea. Toate aceste trei rapoarte ale corpului de control au fost transmise către Parchet, către Curtea de Conturi, către Romsilva, pentru a lua deciziile necesare să eficientizăm activitatea în acest judeţ. Nu este normal să avem astfel de derapaje din partea celor de la Direcţia Silvică Caraş-Severin şi evident că în zilele următoare vom prezenta care sunt concluziile şi măsurile coercitive pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor le va lua în ceea ce priveşte Direcţia Caraş-Severin”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă