15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăDintr-o pivnita insalubra, o bucatarie confortabila

Dintr-o pivnita insalubra, o bucatarie confortabila

O familie de tineri a marit spatiul locuibil al apartamentului de la parterul casei prin amenajarea bucatariei la subsol, obtinand astfel o zona generoasa si confortabila.

Apartamentul de la parterul casei vechi are o suprafata utila de doar 54 mp, insa familia beneficia si de spatiul de la subsol in care tinerii s-au hotarat sa mute si sa amenajeze bucataria. Decizia a presupus efectuarea unor importante lucrari de hidro si termoizolatie atat la exteriorul, cat si la interiorul imobilului. Subsolul a fost transformat in demisol prin crearea unor suprafete vitrate pentru a asigura iluminatul natural al spatiului, realizandu-se si izolarea riguroasa a fundatiei casei si a peretilor. Pentru acestia, izolatia s-a realizat cu carton-asfalt cu ardezie, polistiren extrudat si folie pentru hidroprotectie, iar inainte de aplicarea straturilor izolatoare, in zonele fisurate care fusesera descoperite a fost aplicat un strat de tencuiala in care a fost integrata plasa de armare din fier beton de 6 mm.

Deoarece subsolul nu avea pardoseala, s-a construit una. Pentru a se obtine o inaltime adecvata a incaperilor, a fost excavat un strat de pamant de 50 cm. A fost asezat un pat de pietris de 20 cm, peste care s-au fixat placi de polistiren de 5 cm grosime. A urmat un strat de ciment de 12 cm care a fost armat cu plasa de Buzau de 5 mm. Dupa uscarea cimentului, s-a turnat un ultim strat de sapa de 2 cm, iar peste aceasta s-a montat stratul de finisaj din gresie.
Peretii si plafonul au fost izolati cu vata minerala de sticla si gips-carton de 1,2 cm rezistent la umezeala. A fost montata centrala termica, de unde au plecat toate conductele din cupru ale instalatiei de incalzire si apa, directionate prin pardoseala.
Pentru amenajare, pe care au realizat-o singuri, tanara familie s-a decis la mobilier pe comanda si considera pretul obtinut mai accesibil decat ofertele de la magazine. Pentru accesorii si electrocasnice, tinerii au preferat sa opteze in general pentru branduri.

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă