O familie de tineri a marit spatiul locuibil al apartamentului de la parterul casei prin amenajarea bucatariei la subsol, obtinand astfel o zona generoasa si confortabila.
Apartamentul de la parterul casei vechi are o suprafata utila de doar 54 mp, insa familia beneficia si de spatiul de la subsol in care tinerii s-au hotarat sa mute si sa amenajeze bucataria. Decizia a presupus efectuarea unor importante lucrari de hidro si termoizolatie atat la exteriorul, cat si la interiorul imobilului. Subsolul a fost transformat in demisol prin crearea unor suprafete vitrate pentru a asigura iluminatul natural al spatiului, realizandu-se si izolarea riguroasa a fundatiei casei si a peretilor. Pentru acestia, izolatia s-a realizat cu carton-asfalt cu ardezie, polistiren extrudat si folie pentru hidroprotectie, iar inainte de aplicarea straturilor izolatoare, in zonele fisurate care fusesera descoperite a fost aplicat un strat de tencuiala in care a fost integrata plasa de armare din fier beton de 6 mm.
Deoarece subsolul nu avea pardoseala, s-a construit una. Pentru a se obtine o inaltime adecvata a incaperilor, a fost excavat un strat de pamant de 50 cm. A fost asezat un pat de pietris de 20 cm, peste care s-au fixat placi de polistiren de 5 cm grosime. A urmat un strat de ciment de 12 cm care a fost armat cu plasa de Buzau de 5 mm. Dupa uscarea cimentului, s-a turnat un ultim strat de sapa de 2 cm, iar peste aceasta s-a montat stratul de finisaj din gresie.
Peretii si plafonul au fost izolati cu vata minerala de sticla si gips-carton de 1,2 cm rezistent la umezeala. A fost montata centrala termica, de unde au plecat toate conductele din cupru ale instalatiei de incalzire si apa, directionate prin pardoseala.
Pentru amenajare, pe care au realizat-o singuri, tanara familie s-a decis la mobilier pe comanda si considera pretul obtinut mai accesibil decat ofertele de la magazine. Pentru accesorii si electrocasnice, tinerii au preferat sa opteze in general pentru branduri.