13.7 C
București
joi, 21 octombrie 2021

A fost deturnat un miliard de euro care urma să ajungă în Delta Dunării, susține Teodorovici

Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene, reclamă faptul că ar fi fost deturnați circa 1,2 miliarde de euro, care ar fi trebuit să ajungă în Delta Dunării.

„Aștept cu interes rezultatul verificărilor autorităților române și europene și sper ca vinovații deturnării acestor fonduri de la scopul căruia i-au fost destinați, să fie trași la răspundere, iar banii respectivi să se întoarcă comunității tulcene și a celei din Delta Dunării❗Dacă nu va fi prea târziu …”, anunță Eugen Teodorovici într-o postare pe contul lui de Facebook.

Foto: Facebook / Eugen Teodorovici

Banii urmau a fi alocați prin programul ITI, conceput în perioada în care ministru al Fondurilor Europene era Eugen Teodorovici. Fostul ministru precizează despre ITI Delta Dunării că este „mecanismul european de peste 1,2 miliarde de euro, ale cărui baze le-am pus când eram Ministrul Fondurilor Europene, tocmai pentru dezvoltarea comunităților din Tulcea și Delta Dunării și ridicarea nivelului de trai”.

„Puteți vedea realitatea din scrisoarea trimisă zilele trecute de Comisia Europeană, DG Politică Regională și Urbană, către autoritățile române”, precizează Eugen Teodorovici.

Despre apartenența sa politică, Teodorovici face următoarea precizare: „Lucrez doar în mediul privat și nu mai fac parte din niciun partid politic … DEOCAMDATĂ”.

Eugen Teodorovici a fost de mai multe ori ministru în perioada guvernării PSD, iar în anul 2020 a candidat și la funcția de președinte al PSD, împotriva lui Marcel Ciolacu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă