11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Un hamster care tranzacționează criptomonede a obținut un randament mai bun decât investitorii umani

Investițiile în piața criptomonedelor sunt pentru oricine și nu este nevoie de prea multe cunoștințe, pare să fie declarația care stă în spatele unui experiment inedit – un hamster care tranzacționează criptomonede și a reușit să obțină profit.

Un hamster din Germania redefinește credința autorului „A Random Walk Down Wall Street” (n.r. O plimbare întâmplătoare pe Wall Street), Burton Malkiel, potrivit căruia o maimuță legată la ochi care aruncă săgeți la o listă de acțiuni din ziar ar putea fi la fel de bună ca un investitor profesionist.

Hamsterul, a cărui activitate este difuzată în direct, numit domnul Goxx, tranzacționează independent un portofoliu de diverse criptomonede încă din 12 iunie, iar până acum performanța sa a fost impresionantă. Începând de vineri, portofoliul a crescut cu aproape 24%, potrivit feedului de twitter @mrgoxx care documentează performanța zilnică, împreună cu fiecare tranzacție făcută de hamster. Performanța domnului Goxx depășește bitcoinul și indicele S&P 500 în aceeași perioadă de timp, conform business insider.

Îngrijitorul domnului Goxx a construit „Goxx Box”, un birou cripto-amenajat atașat casei sale mai mari, care oferă hamsterului posibilitatea de a efectua diverse exerciții, prin care apoi execută tranzacții specifice pieței criptomonedelor. Hamsterul poate intra în biroul său ori de câte ori vrea să facă tranzacții.

În primul rând, Goxx rulează pe „roata de intenție” pentru a alege care dintre cele 30 de criptomonede să fie tranzacționate. Odată ce moneda virtuală este aleasă, hamsterul trece printr-unul din cele două „tuneluri de decizie” care declanșează fie cumpărarea, fie vânzarea tranzacției criptomonedei alese.

Cele mai importante criptomonede deținute în prezent de hamster includ Tron, Ripple XRP, Cardano, Ada și Ether.

Portofoliul Goxx a fost finanțat cu echivalentul în euro de 390 dolari, potrivit unui raport al Protos. Îngrijitorul și partenerul de afaceri neidentificat al domnului Goxx a declarat pentru Protos că tranzacțiile pe care le face hamsterul sunt setate automat la trepte de 20 de euro.

„Există planuri de a-i oferi domnului Goxx mai mult control și de a-i permite să își aleagă intenționat suma de cumpărare dacă dobânda pentru canalul său continuă să crească”, a declarat persoana din spatele hamsterului pentru Protos.

Domnul Goxx a generat până acum profituri de 77 de euro începând de vineri după-amiază. Portofoliul său a atins un maxim de aproape 580 de dolari la mijlocul lunii septembrie, când performanța sa a crescut cu aproape 50% în mai puțin de trei luni, potrivit datelor de performanță compilate de Protos. Dar, de atunci, recenta vânzare de criptomonede a adâncit profiturile hamsterului.

Dar un profit este un profit, iar domnul Goxx probabil înțelege acest lucru. „Domnul Goxx este fericit să vadă că unele dintre investițiile sale se răsfrâng în cele din urmă”, a declarat partenerul de afaceri pentru Protos.

Ultima oră
Pe aceeași temă