15.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUn accident suspect s-a produs miercuri în Iran. Câte victime au fost

Un accident suspect s-a produs miercuri în Iran. Câte victime au fost

Acest incident intervine după o serie de acte de sabotaj înregistrate în contextul tensiunilor asociate controversatului program nuclear iranian.

O conductă de oxigen a explodat în uzina Damavand-Mobin, situată în provincia iraniană Bushehr, conform agenţiei de presă Tasnim.

Incendiul care a urmat a fost stins după câteva ore. Bilanţul exploziei este de un mort morţi şi mai mulţi răniţi. Două persoane sunt spitalizate în stare critică.

Autorităţile nu au anunţat cauza exploziei, care se înscrie într-o serie de incidente suspecte produse în ultimul an la obiective industriale din Iran.

„A fost format un grup tehnic pentru investigarea incidentului”, a declarat guvernatorul regional, Abdolnabi Yousefi.

În urmă cu două zile, nouă persoane au fost rănite într-o explozie produsă la o fabrică de drone situată într-un complex industrial din provincia Isfahan.

Iranul a atribuit Israelului o serie de acte de sabotaj produse în contextul tensiunilor apărute din cauza programului nuclear iranian.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Masacru la școală în SUA. 19 copii și doi adulți au fost uciși. Declarația președintelui Biden

Un tânăr de 18 ani a comis un masacru la o școală din SUA, împușcând mortal 19 copii și doi adulți. Atacul s-a produs...

Agenda secretă a reuniunii de la Davos

După doi ani de concediu, Forumul Economic Mondial își reintră-n pâine. Peste două mii de lideri mondiali vin, în aceste zile, în orașul elvețian,...

România se retrage din două bănci internaționale coordonate de Rusia

Statul român se va retrage din două bănci internaționale coordonate de Rusia. Decizia este luată în contextul sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei, impuse ca urmare...
Ultima oră
Pe aceeași temă