0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUcraina întărește paza la frontiera cu Belarus

Ucraina întărește paza la frontiera cu Belarus

Ucraina întărește paza la frontiera cu Belarus, de teama migranților care așteaptă să intre în Polonia. Autoritățile au demarat o „operațiune specială” pentru a evita o criză a migrației.

Autoritățile ucrainiene au trimit 8.500 de soldați la granița cu Belarus pentru a întări și mai mult securitatea. Oficialii sunt îngrijorați că migranții ar trece prin Ucraina pentru a ajunge în UE și vor să împiedice valul de refugiați, notează Reuters.

Ucraina a efectuat exerciții militare la frontiera cu Belarus, de teama valului de migranți

Serviciul de frontieră ucrainean a transmis că au fost efectuate exerciții de către unitățile de parașutiști  în regiunea sudică Nikolaev. Acestea au avut loc în apropierea principalului port maritim ucrainean, Odesa, şi de peninsula Crimeea.

Europa dă vina pe regimul condus de Lukașenko pentru criza migranților de la granița Poloniei. Belarus este acuzat că le eliberează vize refugiaților și îi aduce din Orientul Mijlociu cu avioane.

Anunțul Ucrainei vine în contextul în care UE, NATO și SUA au avertizat în privința unor mișcări ale trupelor ruse de la granița Ucrainei. Administrația Biden susține că ar putea avea loc o posibilă invazie a țării.

Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei a declarat în acest weekend pentru publicația Military Times că Rusia avea peste 92.000 de soldați în jurul granițelor Ucrainei. Moscova a respins aceste sugestii ca fiind inflamatorii.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă