35.4 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalUcraina întărește paza la frontiera cu Belarus

Ucraina întărește paza la frontiera cu Belarus

Ucraina întărește paza la frontiera cu Belarus, de teama migranților care așteaptă să intre în Polonia. Autoritățile au demarat o „operațiune specială” pentru a evita o criză a migrației.

Autoritățile ucrainiene au trimit 8.500 de soldați la granița cu Belarus pentru a întări și mai mult securitatea. Oficialii sunt îngrijorați că migranții ar trece prin Ucraina pentru a ajunge în UE și vor să împiedice valul de refugiați, notează Reuters.

Ucraina a efectuat exerciții militare la frontiera cu Belarus, de teama valului de migranți

Serviciul de frontieră ucrainean a transmis că au fost efectuate exerciții de către unitățile de parașutiști  în regiunea sudică Nikolaev. Acestea au avut loc în apropierea principalului port maritim ucrainean, Odesa, şi de peninsula Crimeea.

Europa dă vina pe regimul condus de Lukașenko pentru criza migranților de la granița Poloniei. Belarus este acuzat că le eliberează vize refugiaților și îi aduce din Orientul Mijlociu cu avioane.

Anunțul Ucrainei vine în contextul în care UE, NATO și SUA au avertizat în privința unor mișcări ale trupelor ruse de la granița Ucrainei. Administrația Biden susține că ar putea avea loc o posibilă invazie a țării.

Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei a declarat în acest weekend pentru publicația Military Times că Rusia avea peste 92.000 de soldați în jurul granițelor Ucrainei. Moscova a respins aceste sugestii ca fiind inflamatorii.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

70% dintre antreprenorii români declară că nu au participat până acum la vreo consultare inițiată de autorități 

Reprezentanții mediului de afaceri din România întâmpină adesea bariere de tot felul în desfășurarea activității, iar una dintre cele mai frecvente nevoi ale antreprenorilor...

70% dintre antreprenorii români declară că nu au participat până acum la vreo consultare inițiată de autorități 

Reprezentanții mediului de afaceri din România întâmpină adesea bariere de tot felul în desfășurarea activității, iar una dintre cele mai frecvente nevoi ale antreprenorilor...

Influencerii vor fi verificați de ANAF

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, anunță controale la influencerii care obțin venituri de pe rețelele sociale. "Probabil că luna viitoare, la conferința de presă, o...
Ultima oră
Pe aceeași temă