14.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Thailanda prelungește perioada de lockdown încă o lună de zile

Thailanda prelungește perioada de lockdown încă o lună de zile, adică până la finalul lunii august. De asemenea, extinde numărul de provincii vizate de măsurile strice anti-Covid, de la 13 la 29.

Țara se confruntă cu cea mai gravă explozie a cazurilor de coronavirus de până acum, alimentată de varianta Delta. 

Începând de marți, alte 16 provincii thailandeze vor intra în lockdown, alături de capitala Bangkok și alte 12 regiuni, potrivit Centrului pentru Administrarea Situației Covid-19.

Unele dintre măsurile adoptate în aceste zone includ închiderea magazinelor neesențiale în centrele comerciale, interzicerea serviciilor de luat masa în interiorul restaurantelor, interzicerea întrunirilor de peste cinci persoane, carantină de noapte între 21.00 și 4.00, precum și restricții privind călătoriile interprovinciale.

Thailanda se confruntă cu cea mai gravă explozie a cazurilor de coronavirus de până acum, alimentată de varianta Delta, mult mai contagioasă.

Duminică, țara a raportat 18.027 de infecții noi și 133 de decese, cu peste 200.000 de cazuri active și aproape 5.000 de pacienți în stare critică.

Sistemul de sănătate din Thailanda este copleșit

Creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din Bangkok a pus presiune pe sistemul de sănătate al orașului, dar guvernul s-a confruntat cu critici din cauza campaniei de vaccinare care nu merge suficient de repede.

Thailanda și-a propus să vaccineze 50 de milioane de oameni până la sfârșitul anului, dar până în prezent doar 5,6% din cei peste 66 de milioane de locuitori ai țării sunt complet vaccinați, în timp ce 19,2% au făcut cel puțin o doză.

Din cauza numărului mare de cazuri, thailandezii care vor să se trateze de COVID-19 în Bangkok sunt întorși în orașele lor cu trenul.

Oficialii thailandezi spun că cererea pentru paturi de spital în Bangkok este de trei ori mai mare decât actuala capacitate, din cauza creșterii numărului de noi infectări cu coronavirus.

Ultima oră
Pe aceeași temă