14.3 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

SUA raportează primul deces coronavirus

Oficialii din domeniul sănătății din statul Washington au raportat sâmbătă primul deces de coronavirus în Statele Unite. Casa Albă a impus restricții suplimentare de călătorie internațională asupra persoanelor care au călătorit în Iran.Vicepreședintele Mike Pence, șeful grupului de lucru al guvernului cu privire la virus, a declarat sâmbătă că SUA vor bloca resortisanții străini care au călătorit în Iran în ultimele 14 zile.

Persoana care a murit a fost un bărbat în vârstă de 50 de ani, care avea condiții de sănătate subiacente și nu a existat nicio dovadă că a contractat virusul prin călătorii, au declarat oficialii de sănătate.La scurt timp după anunțarea morții, președintele Donald Trump a organizat o conferință de presă la Casa Albă pentru a anunța că Statele Unite emit mai multe restricții de călătorie și avertismente pentru a preveni răspândirea virusului. El a spus, de asemenea, că se intalnește cu directorii farmaceutici pentru a discuta despre munca la un vaccin contra coronavirusului.

Între timp, guvernatorul Washington-ului, Jay Inslee, a declarat stare de urgență ca răspuns la noile cazuri de COVID-19, îndrumând agențiile de stat să folosească toate resursele necesare pentru pregătirea și reacția la focar.

„Acest lucru ne va permite să obținem resursele de care avem nevoie”, a spus Inslee. „Acesta este un moment pentru a lua măsuri proactive pentru a asigura sănătatea și siguranța celor care locuiesc în statul Washington.”Focarul din Statele Unite este în prezent limitat doar la unele comunități, a declarat CDC sâmbătă. „Nu există o răspândire națională a COVID-19. CDC și guvernul federal lucrează pentru a o menține în acest fel ”, a spus Dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii.

Oficialii din domeniul sănătății au spus că bărbatul care a murit se număra printre trei noi cazuri prezumtive în statul Washington. Statul are în total șase cazuri confirmate sau prezumtive de virus.El a fost pacient la un spital local, iar oficialii investighează modul în care a contractat virusul.

Președintele Donald Trump a declarat la conferința de presă sâmbătă că „nu există niciun motiv să intrați în panică”, iar publicul american nu trebuie să își schimbe rutina zilnică.El a spus că se va întâlni luni cu companii farmaceutice pentru a vorbi despre un vaccin. „Au început deja să lucreze la asta”, a spus el. „Aceste companii vor veni la Casa Albă”.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă