10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalSUA raportează primul deces coronavirus

SUA raportează primul deces coronavirus

Oficialii din domeniul sănătății din statul Washington au raportat sâmbătă primul deces de coronavirus în Statele Unite. Casa Albă a impus restricții suplimentare de călătorie internațională asupra persoanelor care au călătorit în Iran.Vicepreședintele Mike Pence, șeful grupului de lucru al guvernului cu privire la virus, a declarat sâmbătă că SUA vor bloca resortisanții străini care au călătorit în Iran în ultimele 14 zile.

Persoana care a murit a fost un bărbat în vârstă de 50 de ani, care avea condiții de sănătate subiacente și nu a existat nicio dovadă că a contractat virusul prin călătorii, au declarat oficialii de sănătate.La scurt timp după anunțarea morții, președintele Donald Trump a organizat o conferință de presă la Casa Albă pentru a anunța că Statele Unite emit mai multe restricții de călătorie și avertismente pentru a preveni răspândirea virusului. El a spus, de asemenea, că se intalnește cu directorii farmaceutici pentru a discuta despre munca la un vaccin contra coronavirusului.

Între timp, guvernatorul Washington-ului, Jay Inslee, a declarat stare de urgență ca răspuns la noile cazuri de COVID-19, îndrumând agențiile de stat să folosească toate resursele necesare pentru pregătirea și reacția la focar.

„Acest lucru ne va permite să obținem resursele de care avem nevoie”, a spus Inslee. “Acesta este un moment pentru a lua măsuri proactive pentru a asigura sănătatea și siguranța celor care locuiesc în statul Washington.”Focarul din Statele Unite este în prezent limitat doar la unele comunități, a declarat CDC sâmbătă. „Nu există o răspândire națională a COVID-19. CDC și guvernul federal lucrează pentru a o menține în acest fel ”, a spus Dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii.

Oficialii din domeniul sănătății au spus că bărbatul care a murit se număra printre trei noi cazuri prezumtive în statul Washington. Statul are în total șase cazuri confirmate sau prezumtive de virus.El a fost pacient la un spital local, iar oficialii investighează modul în care a contractat virusul.

Președintele Donald Trump a declarat la conferința de presă sâmbătă că „nu există niciun motiv să intrați în panică”, iar publicul american nu trebuie să își schimbe rutina zilnică.El a spus că se va întâlni luni cu companii farmaceutice pentru a vorbi despre un vaccin. „Au început deja să lucreze la asta”, a spus el. „Aceste companii vor veni la Casa Albă”.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă