23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalSUA a obținut medalia de aur la patinaj artistic, la Jocurile Olimpice...

SUA a obținut medalia de aur la patinaj artistic, la Jocurile Olimpice de iarnă

Patinatorul artistic Nathan Chen, care a obținut medalia de aur la patinaj artistic la Jocurile Olimpice de iarnă, speră ca echipa sa de patinaj artistic să-și primească medaliile de argint. Acestea au fost amânate pe fondul testului de droguri eșuat al patinatoarei artistice Kamila Valieva, în vârstă de 15 ani.

Chen și-a ajutat echipa să obțină luni argintul pentru evenimentul pe echipe de patinaj artistic, dar medaliile nu au fost încă acordate. Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a invocat „motive legale” nespecificate pentru întârzierea pe termen nedeterminat.

SUA a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de iarnă

Nu a fost imediat clar de ce a existat o astfel de întârziere între testul ei și rezultate, ceea ce i-a permis să călătorească la Beijing și să participe la primul dintre cele două evenimente ale sale. Valieva a făcut parte din echipa de șase persoane a Comitetului Olimpic Rus (ROC) care a câștigat aurul.

„Personal sunt foarte norocos că am avut deja ocazia să obțin o medalie aici. Sper cu adevărat că restul colegilor mei de echipă vor putea obține o medalie”, a spus Chen, care a cucerit medalia de aur în competiția de simplu masculin, cu o performanță care a stabilit un record mondial joi.

Chen, în vârstă de 22 de ani, care a plecat cu mâinile goale după o criză în Pyeongchang în 2018, a patinat joi pe un mix de melodii Elton John, precum „Rocket Man”. De asemenea, el căuta să devină primul patinator care să reușească patruplu Axel în competiție, dar nu s-a întâmplat asta.

„Am făcut o greșeală la răsturnarea degetelor, dar de acolo, făceam doar calcule rapide pentru a mă asigura că mă repun pe drumul cel bun pentru Axel și Lutz. Dar totuși, știi, muzica în sine aduce atât de multă bucurie din partea mea și de fiecare dată când aud muzica mă face fericit, așa că s-a întâmplat să iasă bine pentru mine aici”, a declarat Chen pentru presa în timpul unei conferințe de presă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă